American Explorer 1993

Home Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5

 

Donderdag 22 juli 1993

Ook vandaag was het weer een onvervalste reisdag. Het doel was nu Daytona Beach. Onderweg hadden we weinig problemen. Enige vermeldenswaardige was het feit dat Trevor gisteravond zoveel gezopen had dat hij vandaag toch een keer langs de kant zijn maaginhoud moest achterlaten. Dat was hem ook wel gegund want hij was gisteravond erg vervelend. Vandaag daarentegen hadden we weinig last van hem J

Nadat we om half vijf in Daytona waren aangekomen, zijn we eerst een paar uurtjes naar de beroemde stranden geweest. We hebben we wat gezond, gevoetbald, gefrisbeed, gezwommen etc. Ik heb zelfs nog een half uur over het strand gejogd. Dat is hier zeer populair dus ik viel niet eens op.

Na het strandplezier zijn we boodschappen gaan doen en terug op de camping werd de barbecue aangemaakt en mocht ik de steaks en braadworsten bakken. Het smaakte uitstekend.

Vrijdag 23 juli 1993

Naast een flink aantal mijlen over de te hebben afgelegd, hebben we vandaag ook een bezoekje gebracht aan het Kennedy Space Center. Aanvankelijk hebben we eerst een uurtje rondgekeken bij de verschillende exposities en bij het monument voor de omgekomen astronauten. Om één uur mochten we dan eindelijk plaatsnemen in een ruime touringcar met airconditioning. Deze bus bracht ons naar het opleidingscentrum van NASA en daar kregen we een korte introductie in de ruimtevaartgeschiedenis. Daarna werden we rondgereden over het enorme gebied van her Space Center. Het ligt in een beschermd natuurgebied en onderweg zagen we dan ook op verschillende plaatsen zeldzame vogels en alligators.

       

Tijdens de tocht kwamen we ook langs het Vehicule Assembly Building. Dit is het reusachtig grote gebouw waar de space shuttles rechtop staand worden klaargemaakt voor hun reis door de ruimte. Met een duizelingwekkende snelheid van één mijl per uur wordt het hele gevaarte vanaf het VAB naar het lanceerplatvorm gebracht. We hadden helaas de pech dat we vandaag niet erg dicht bij mochten komen omdat morgen een lancering gepland staat. De klaarstaande space shuttle hebben we dus alleen uit de verte kunnen fotograferen.

Na de tour hebben we in het Visitors’ centre nog even een hamburgertje gegeten en daarna was het nog een uurtje rijden naar de camping. Na de boodschappen, het koken en het eten was het tijd voor een lekker uurtje poedelen in het zwembad. Tot slot heb ik nog even een machine was gedaan en mijn dagboek bijgewerkt.

’s Avond was er op de camping nog een feestje met een aantal Trek America -  en AmeriCan Adventures-groepen. Aangezien er veel bier en sterke drank aanwezig was, was het voor mij de ideale omgeving. Ik lag dus op tijd in bed.

Zaterdag 24 juli 1993

Netjes op tijd stond vanmorgen iedereen met film- en fotocamera’s aan de rand van de camping klaar om het opstijgen van de space shuttle vast te leggen. Helaas voor ons werd de countdown 40 seconden voor de lancering afgebroken. De lancering werd vervolgens voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Zwaar teleurgesteld vertrokken we volvolgens naar Disney world.Onderweg kochten we wat tweedehands entreekaarten en vervolgens werden we voor het EPCOT-center afgezet. Daarna hadden we ongeveer twaalf uur voor ons zelf in de magische wereld van Walt Disney.

   

Het EPCOT (= Experimental Prototype Comunity Of Tomorrow) is een soort van wereldtentoonstelling. Rond een kunstmatig meer liggen verschillende paviljoens waarin een aantal landen zich presenteren. Daarnaast is er deel van het park ingericht als ‘future world’.

Allereerst hebben we de Mexicaanse, Noorse, Chinese, Duitse en Italiaanse paviljoens bekeken. De één was boeieder dan de andere. Na twee uur rondgedwaald te hebben, zijn we per monorail vertrokken naar het Magic Kingdom. We waren ondertussen alleen nog met de vijf Nederlanders overgebleven maar dat was best gezellig.

De rest van de dag hebben we ons uitermate goed vermaakt met de verschillende attracties in dit geweldige pretpark. Zelfs enkele stevige regenbuien konden ons plezier niet bederven. Het was dan ook lekker warm en het meeste wachten was toch overdekt.

   

Aan het einde van de avond zijn we terug gegaan naar het EPCOT-center voor het afsluitende vuurwerk en de lasershow. We misten daardoor wel de parade in het Magic Kingdom maar die zouden we dan wel in Anaheim zien…!

Om tien uur verzamelden zich vele duizenden mensen rond het meer en kon de show beginnen. Veel muziek, laserlicht en vuurwerk werd gebruikt voor een prachtige spektakel dat tot half elf duurde. Daarna werden we weer door Eric opgehaald en terug op de camping werd er nog wat nagepraat met twee groepen van Trek-America en om twee uur lag ik in bed.

Zondag 25 juli 1993

Na een duik in het zwembad om half acht was ik weer helemaal wakker. Niet dat het echt nodig was want om negen uur vertrokken we al weer met de bus richting Panama City Beach. Daar kwamen we om vier uur aan en de rest van de dag hebben we alleen maar in het zwembad gelegen. 's Avonds werd er na het eten nog wat gebiljard en daarna maakte iedereen zich klaar voor een avondje stappen. Recht tegenover de camping lagen twee clubs. Ik mocht alleen binnen met een stempel op mijn hand waaruit bleek dat men mij geen alcohol mocht schenken.......... nou, nou, wat een straf!

In de discotheek speelde een goede band en we hebben ons daar tot een uur of twee prima vermaakt.

Maandag 26 juli 1993

Om acht uur dreef ik de tent al uit dus uitslapen zat er niet in. Na het ontbijt vertrokken we dus maar snel naar het strand waar het iets aangenamer was. Hier heb ik het tot één uur uitgehouden. Toen was ik, ondanks veelvuldig insmeren, genoeg verbrand.

Na wat gegeten te hebben, heb ik ergens een pet gekocht en heb ik even naar huis gebeld. Daarna heb ik met Tom nog wat gebiljard en toen was het weer tijd om wat te zwemmen.

's Avonds hebben we de discotheken links laten liggen en hebben we gezellig op het strand rondgehangen. Daar was het, dankzij een lekker windje, beter uit te houden dan op de camping. Tegen elf uur lag iedereen in bed want er lagen nog twee lange nachten New Orleans in het vooruitzicht.

Dinsdag 27 juli 1993

Om half negen reden we Panama City Beach uit op weg naar New Orleans. Dit was toch weer een rit van zo'n negen uur. Onderweg was er wel tijd voor een pizzastop en vanaf de veerboot hadden we een mooi uitzicht over de boortorens in de golf van Mexico.

Het hotel in New Orleans lag direct aan Bourbon Street, het uitgaansgebied in The French Quarter. 's Avonds hebben we hier eerst met z'n allen ergens lekker gegeten en vervolgens zijn we de clubs af gegaan. Overal speelden live-bands en overal was je verplicht om regelmatig een drankje te bestellen (á 4 dollar)

              

Uiteindelijk hebben we het tot twee uur uitgehouden. Toen was het weer tijd voor een dutje....

Woensdag 28 juli 1993

Na een korte nachtrust werden we om zeven uur door de receptie gewekt. Zonder ontbijt vertrokken we vervolgens richting moeras.

Deze 'swamp' bestaat uit een delta van riviertjes en kanaaltjes. Er groeien veel soorten planten en er leven verschillende soorten dieren, waaronder alligators.

   

In een kleine rondvaartboot maakten we een twee uur durende swamptour. Deze tour bracht ons midden in het moeras waar alle bomen bedekt waren met het parasitaire Spaanse mos. Onderweg werden ook nog de alligators gevoerd en hebben we verschillende schildpadden, spinnen en mooie vogels gezien.

Na de tour zijn we terug gegaan naar het hotel waar iedereen eerst nog even een uurtje geslapen heeft. Daarna hebben we met z'n vijven New Orleans verder onveilig gemaakt. Terug in het hotel hebben we later nog een duik in het zwembad genomen en later hebben we 'gedineerd' bij McD. 's Avond hebben we nog enkele jazzclubs bezocht en uiteindelijk zijn we uitgekomen in een karaokebar. Om één uur hebben we het ten slotte voor gezien gehouden.

 

 

Week 3