American Explorer 1993

Home Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5

 

Donderdag 12 augustus 1993

In een kleine vier uur zijn we vandaag naar Santa Barbara gereden. Daar hebben we eerst het Courthouse bekeken en daarna hebben we zo'n twee uur besteed aan eten en winkelen.

Bij een sportzaak wist ik een paar goedkope loopschoenen op de kop te tikken. Om half drie werden we door Eric naar de camping gebracht en na het opzetten van de tenten hebben we de rest van de middag doorgebracht op het strand met zonnen en spelen in de branding van de Grote Oceaan.

's Avonds hebben we lekkere spare-ribs en kippetjes van de barbecue gegeten en daarna werd een fles champagne ontkurkt om een geslaagde reis te vieren.

Vrijdag 13 augustus 1993

Vandaag een lange reisdag over de Pacific Highway van Santa Barbara naar Monterey. De weg slingerde zich door het kustgebergte en meestal hadden we een schitterend uitzicht op de Grote Oceaan. Tijdens onze lunchpauze zagen we zelfs een aantal walvissen voor de kunst rondspuiten.

Op de camping waar we aankwamen was het zo koud dat iedereen meteen een lange broek en een trui aantrok. We stonden boven op een heuvel met een mooi uitzicht op de omliggende bergen. Om een uur of vijf zijn we naar de stad gegaan om te eten.

Na de van eens goed schoongemaakt te hebben, werd op de camping het kampvuur aangestoken. Helaas vonden de meesten dat ze op deze laatste avond op tijd naar bed moesten gaan :-(

 

Zaterdag 14 augustus 1993

Om vijf uur was het tijd om op te staan. De kampeeruitrusting moest goed worden schoongemaakt en daarna kon  om zeven uur de laatste etappe beginnen. Onderweg werd er uit de pot nog eens uitgebreid ontbeten en daarna werd koersgezet naar San Francisco.

In San Francisco kregen we eerst een tour door de stad. Eric had zijn huiswerk wat verwaarloosd dus echt structuur zat er niet in de rondrit. Uiteindelijk werden we afgezet op Fishermans' Warf. Onderweg waren we de Golden Gate Bridge al overgestoken. Helaas verdween deze bijna meteen in de mist dus veel hebben we er niet van kunnen genieten.

Op Fishermans' Warf hebben we met z'n vijven eerst een leuk kado gezocht voor Eric. Toen werd later op de middag afscheid genomen van de mensen die vandaag al terug vlogen naar Europa. Met Erik en Kees heb ik nog een tijdje rondgezworven, de zeehonden bekeken, een kaartje voor de boot naar Alcatraz gekocht (voor maandag!!) en rondgekeken op de carrier USS ESSEX

.

Na het laatste ritje naar het hotel werd afscheid genomen van Eric en met een internationaal groepje hebben we van een afscheidsetentje in Chinatown genoten. De avond werd afgesloten in de hotelbar.

Zondag 15 augustus

Om kwart voor negen werd ik gewekt door de telefoon. Nicolas belde om te vragen of ik zin had om mee te gaan naar het Golden Gate Park. Aangezien dit toch al op mijn planning stond, spraken we af om kwart voor tien. Met de vers aangeschafte OV-kaart vertrokken we met Yann, Peter en Yasashi per bus naar het park. Daar hebben we eerst de Japanese Tea Garden bezocht. Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan het natuurhistorisch museum. De rest van de middag hebben we nog wat rondgedwaald door Chinatown en hebben we een ritje met de Cablecar gemaakt. Ook heb ik later alleen nog een kijkje genomen bij Lombard street. 's Avonds ben ik met enkele reisgenoten weer lekker gaan Chinezen.

Maandag 16 augustus 1993

Bij het opstaan bleek dat na twee dagen eindelijk de mist was opgetrokken en dat het stralend weer was. Na een snelle douche was het tijd om per cablecar naar Fishermans' Wharf te gaan. Van daaruit had je een mooi uitzicht op de Golden Gate Bridge.

   

Met de bus ben ik vervolgens naar de brug gereden. Na een bezoek aan de enorme brug, ben ik 's middags met de boot naar Alcatraz geweest. Na een korte presentatie over de geschiedenis van het gevangeniseiland, mochten we zelf rondkijken in en rond de verschillende gebouwen. Het uitzicht op de brug en de stad was onvergetelijk.

Toen ik na ruim een uur weer terug was in de stad, was het tijd om mijn rugzak eens opnieuw in te pakken en ''s avonds heb ik nog met het vaste groepje reisgenoten een hapje gegeten. Daarna hebben we het plaatselijke Hardrock café bezocht en tot slot hebben we nog in de hotelbar geprobeerd wat te drinken. Omdat ik nog geen 21 was, leverde dat echter wat problemen op. Zucht...

Dinsdag 17 augustus 1993

Na nog wat souvenirs gekocht te hebben, werd ik om elf uur door de airportshuttle bij het hotel opgepikt. Na een wilde rit door de stad waren we ruim vier uur voor vertrek op het vliegveld. Daar heb ik de tijd doorgebracht met lezen en het kijken naar mensen. Uiteindelijk vertrokken we om vier weer richting Europa. Om tien uur de volgende morgen landden we weer veilig op Londen Heathrow. Na een korte transfer volgde een probleemloze vlucht naar Amsterdam en de Nederlandse Spoorwegen en Hermes zorgden er voor dat ik uiteindelijk om kwart voor zes weer in de Vossener uit de bus kon stappen. Een zeer geslaagde reis was ten einde. Er zouden er nog vele volgen.........

Start