Home
Heenreis
Okavango
Moremi - Savuti
Chobe
Victoria Falls
Zimbabwe
Mozambique
Terugreis
Home Petra en Tim

4 augustus 2002                    Kasane – Victoria Falls

 

Na een vroeg ontbijt vertrokken we om 8.00 uur voor een bootsafari over de Chobe-rivier. Tijdens de twee uurtjes op de supersnelle, platte boot liet de gids ons vele krokodillen, nijlpaarden, buffels en vele soorten vogels van zeer dichtbij zien. Met name  het zien van krokodillen van 3 à 4 meter lengte op een afstand van 2 meter was indrukwekkend; miljoenen jaren gebrek aan evolutie zo vlak voor je neus.

 

  

 

  

 

Na de boottocht hadden we rest van de dag tot 15.00 uur voor onszelf. Deze tijd werd vooral besteedt aan opruimen en het hangen in de comfortabele stoelen op het terras van het restaurant.

 

                         

 

Tegen alle Afrikaans gewoonten in, was de bus die ons naar Zimbabwe zou brengen een kwartier te vroeg. We gingen dus snel op pad naar Vic Falls. Onderweg hebben we bij de grensovergangen nog wat stempels in onze paspoorten verzameld. Ook mochten we hier voor $30,- een visum kopen.

Na aankomst bij de Tokkie lodge in Victoria Falls werden de kamers verdeeld (kamer = dubbel bed, kastje, prullenbak + ventilators) en werd de ‘bank’ gebeld. De ‘Bank of Evan’ wisselde onze US dollars om naar Zimdollars. De officiële koers is 55 Zim voor 1 USD maar Evan gaf ons 600 Zim voor 1 USD. Toen onze zwarthandelaar met zijn rugzakje vol geld vertrok, bleven we achter met 120 biljetten van 500 Zim. Dat bleek ’s avonds ruim voldoende voor een dineetje in het super-de-luxe Victoria Falls Hotel.

 

             

 

Dit is een hotel uit het begin van de 20e eeuw waar alle rijke Engelsen verbleven die zich kwamen vergapen aan het zevende wereldwonder. Een verblijf in dit hotel was iets te veel voor ons budget maar met onze zwarte Zims konden we wel voor een redelijk bedrag (5000 Zim) heerlijk eten. Het was een buffet met o.a. krokodillenstaart op het menu. Dit smaakte erg lekker. De taxi naar en van het hotel kostte bijna niets en alhoewel het maar tien minuten lopen geweest zou zijn, was dit de veiligste manier om te ’s avonds reizen.