Zomervakantie 2011

 

 

  • 14 augustus
  • 15 t/m 24 augustus

Zondag 14 augustus 2011                                                             Maasbree                                             

Na een lange dag toch nog even een verhaaltje over onze bezigheden vandaag.  Deze bestonden voornamelijk uit het besturen van onze combinatie over de Franse, Belgische en Nederlandse autosnelwegen. Daarnaast hebben we vanmorgen tussen zeven en acht de tent afgebroken en die vanavond weer opgebouwd.

We werden vanmorgen om zes uur gewekt door het tikken van de regen op de tent. Dat was balen want dat betekende dat de slaaptenten weer ingepakt moesten worden. Toen we om zeven uur opstonden was de tent inderdaad zeiknat dus dat kostte wat extra inpaktijd. Daardoor vertrokken we pas om kwart over acht uit Saint Savinien. Zo hadden we wel nog tijd om op de camping het vers gebakken brood te kopen. Daarna konden we op pad. De eerste drie uur heeft het voornamelijk geregend. Daarna werd het droger en na Parijs hebben we zelfs nog heel veel zon gezien. Helaas verdween deze zon toen we in de buurt van Roermond kwamen.

Ondanks dat er best veel vakantieverkeer op de weg was, schoten we goed op. We konden overal doorrijden en hadden nergens file. Het langste hebben we stil gestaan bij de stoplichten in Maastricht. Verder hebben we lekker tempo gereden. De stops waren wat aan de korte kant maar Luuk leek er geen moeite mee te hebben. Wat tekenspelletjes en op tijd wat te eten en een dutje zorgden dat we uiteindelijk tegen half zeven aankwamen in Maasbree. We hadden bedacht dat als de weersvoorspellingen een beetje goed zouden zijn, we best de tent in Maasbree op konden zetten deze week. Petra kan dan van hieruit naar het werk en Tim en Luuk vieren lekker vakantie.

Bij aankomst op de camping hebben we ons gemeld bij de beheerder van camping De Flierenhof en we mochten zelf een plaatsje uitzoeken. Omdat we een plaatsje bij het water niet verstandig vonden, kwamen we naast Ben en Wilhelmien uit. Daar hebben we eerst een kopje thee gedronken en daarna zijn we (in de regen) de tent op gaan zetten. Terwijl Luuk lekker droog bij Wilhelmien aan het spelen was, hebben wij geprobeerd de tent fatsoenlijk te krijgen. Het is niet geweldig gelukt maar we doen het er maar mee deze week. Tussendoor hebben we ook nog maar even een hapje gegeten. Uiteindelijk was het half tien toen we klaar waren en Luuk in bed konden doen. Nu zal het wel niet lang meer duren voordat we zelf volgen.

Maandag 15 t/m woensdag 24 augustus 2011                                             Maasbree

Na de regenbui van zondagavond hebben we gedurende de anderhalve week die we nog in Maasbree gestaan hebben prima weer gehad. We hebben de zon veel gezien en de temperatuur was over het algemeen zeer aangenaam. Na eerst een paar dagen geacclimatiseerd te hebben, kregen we op donderdag nieuwe buren. Opa en oma kwam ons een paar dagen gezelschap houden. Luuk heeft gedurende die dagen vele kilometers gemaakt. De verjaardag van Tim werd met barbecue-hapjes op de camping gevierd en tussendoor konden we af en toe naar huis om de was te doen, de krant op te halen en alvast een deel van de inventaris thuis af te leveren. Toen Rick en Eveline met de kinderen uit Oss kwamen om Tim te feliciteren barstte een zeldzaam noodweer los. De hele camping stond blank en we waren blij met ons inritsbaar grondzeil. Zonder dit zeil hadden we tien centimeter water in de voortent gehad. Nu zaten we lekker droog.

Terwijl Petra overdag aan het werk was, vermaakten Tim en Luuk zich op de camping. Na vijf weken kamperen moest er uiteindelijk toch opgeruimd worden. Op de camping werd de tent al droog ingepakt dus die kan zo de winterstalling in. De grondzeilen werden thuis nog aan een goede schrobbeurt onderworpen en waren daarna ook weer klaar voor volgend jaar. Dat zal waarschijnlijk wel pas in de zomer zijn......