Zomervakantie 2011

 

 

  • 7 augustus
  • 8 augustus
  • 9 augustus
  • 10 augustus
  • 11 augustus
  • 12 augustus
  • 13 augustus

Zondag 7 augustus 2011                                              Saint Savinien

Na een droge nacht hadden we goede hoop dat we de tent in redelijk droge staat konden inpakken. Deze hoop werd om half acht wreed de grond in geboord. Rond die tijd hoorden we helaas weer het vertrouwde tikken op het dak. Het was geen lange bui maar wel hard genoeg om de hele tent weer zeiknat te maken. Dat betekende dus dat we de slaaptentjes helemaal los moesten maken en de matrassen in plastic moesten inpakken. Ook de luifel en zijwanden konden nat worden opgeruimd en omdat het opvouwen in het natte gras moest gebeuren, zijn ze er ook niet echt schoner op geworden.

Om kwart over tien hadden we alles opgeruimd. De zon had intussen vrolijk geschenen en een deel van de tent was zelfs toch weer redelijk droog geworden. We hadden bijna spijt dat we besloten hadden om te vertrekken. Dat veranderde al snel toen we vertrokken. Nog voor we de camping af gereden waren, regende het al weer en al bij de eerste rotonde was de motregen veranderd in een plensbui. Onderweg hier naartoe heeft het tijdens het eerste uur regelmatig geregend. Dit werd afgewisseld met zonnige perioden. De temperatuur schommelde tussen de 14 graden (regen) en 21 graden (zon). Het tweede uur nam de zon het heft in handen en verdwenen de zwarte luchten. Deze maakten plaats voor blauwe lucht met losse wolken. Ook de temperatuur steeg naar een stabiele 23 graden.

Om half één hadden we de 186 kilometer naar hier afgelegd en kwamen we aan bij de camping. We hebben eerste een rondje gewandeld omdat we vonden dat hij er wel erg vol uit zag. Dat bleek bij nader inzien slechts schijn. Aan de wegkant staan veel chaletjes en daardoor leek het heel vol. Op het campingdeel dat er achter ligt was nog genoeg plaats. We hadden zelfs al een plaatsje gezien waar we wel wilden staan. Toen even later bij de receptie bleek dat die plaats beschikbaar was, was alles dan ook snel geregeld. Er moest vooraf betaald worden maar we waren toch niet van plan eerder te vertrekken. Misschien doen ze dit ook wel omdat de camping langs een rivier ligt die nog wel eens wil overstromen. Als je dan de camping moet evacueren is er natuurlijk geen tijd om iedereen eerst te laten komen afrekenen. Gelukkig voorspellen ze voor de komende week vooral veel zon en weinig regen.

Op onze nieuwe kampeerstek hebben we eerst een boterhammetje gegeten en daarna hebben we onze vouwwagen weer uitgeklapt. De plaats die we hebben is zo groot dat we voor de tent nog heel veel plaats hebben om ’s middags in de zon te zitten. Die ruimte hebben we vanmiddag dan ook maar meteen benut want het was heerlijk weer. Luuk heeft weer in zijn badje gespeeld en wij hebben lekker lui in de zon gezeten. Om half vier hebben we nog een wandeling naar het dorp gemaakt. Daar bleek de jaarlijkse Foire aux Vins aan de gang. We hebben een rondje over de markt gewandeld en het was een lange rij kraampjes met allemaal wijnboeren (maisons, chateaus, domaines, etc) die hun producten (wijn) aanboden. We konden overal proeven……..

Daarna hebben we nog een rondje gewandeld door het park tegenover de camping. Daar was het druk met locals en toeristen die van het mooie weer genoten door te picknicken of rond te varen in de elektrische bootjes die je kunt huren. We vonden de rij wat te lang om ook een tochtje te maken maar het lijkt ons wel leuk om van de week nog een keer op een rustiger moment te doen.

Toen de zon achter de bomen verdween, zijn we eens gaan koken. Toen bleek ook meteen dat het hier wel flink afkoelt als de zon onder gaat. Dat zorgt er dan in ieder geval voor dat we hopelijk wel fatsoenlijk kunnen slapen.

Maandag 8 augustus 2011                                              Saint Savinien

Ook vandaag begon de dag weer met het welbekende tikken van de regen. Gelukkig was het slechts een kort buitje. Zo hebben we er vandaag overigens verschillende gehad. Ze duurden allemaal maar een minuutje of twee en er viel niet echt veel regen uit. Daarbij waaide het vrij hard, liet de zon zich heel vaak zien maar bleef de temperatuur steken op zo’n 22 graden. Lekker weer dus om een stad te bezoeken. Dat werd vandaag  Cognac. Dit stadje ligt zo’n 40 kilometer hier vandaan en is vooral bekend om de gelijknamige sterke drank die hier in de regio geproduceerd wordt.

Aangezien het maandag was, waren natuurlijk bijna alle winkels en de overdekte markt gesloten. Toch hebben we een leuke wandeling door het oude centrum van de stad gemaakt. We hadden een Nederlandstalige folder van het VVV-kantoor waarin twee stadswandelingen stonden. We hebben beide wandelingen gemaakt en zo het hele centrum doorkruist. Er stonden veel oude herenhuizen en er waren enkele leuke pleintjes. Op één van deze pleinen hebben we wat belegde broodjes gekocht en die hebben we lekker in de zon op een bankje opgegeten.

   

Toen we beide wandelingen af hadden, was het weer tijd om terug te gaan naar St. Savinien. Onderweg hebben we boodschappen gedaan en op de camping hebben we Luuk in bed gelegd. Waar hij echter in de auto zat te knikkebollen, vertikte hij het in de tent om te gaan slapen. Na een uur hebben we hem er maar weer uit gehaald en zijn we een wandeling rond het recreatiemeer gaan maken. Luuk heeft bijna alles zelf gewandeld. Daarna hebben we een kijkje genomen bij het zwembad. Gezien de weersvoorspellingen gaan we daar deze week nog wel een keer gebruik van maken.

Tot slot van onze expeditie hebben we nog bij het wifi-punt geprobeerd op internet te komen. Het internetten is wel gelukt maar het lukte niet om contact te maken met de server van de website. Het ziet er dus naar uit dat we de site pas weer thuis kunnen bijwerken met de laatste verhalen.

Vanavond hebben we lekkere stukjes gemarineerde varkenshaas op de Cadac gegrild. Luuk had eerst zijn macaroni van gisteren opgegeten en is daarna vrolijk verder gegaan met onze gebakken aardappelen. Hij heeft zich eerst helemaal rond gegeten en is daarna lui op de grond gaan liggen spelen met zijn auto’s. Om half negen hebben we hem zonder problemen in bed gelegd. Daar ligt hij nu nog met een auto te spelen. We verwachten dat hij het niet al te laat maakt vandaag.

Dinsdag 9 augustus 2011                                              Saint Savinien

Omdat het vandaag een beetje hetzelfde weer was als gisteren, was ook vandaag een ideale dag om door een stad te zwerven. In dit geval was het Saintes. Saintes is een stad die een historie heeft die terug gaat naar de Romeinen.  Het was toen een welvarende stad en dat is nog terug te zien in de restanten van de thermen, de triomfboog en het amfitheater. Daarnaast is Saintes sinds de middeleeuwen een belangrijke plaats in de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Dat is dan weer terug te zien in de verschillende kerken.

Na het ontbijt zijn we naar Saintes gereden en daar zijn we eerst een zoektocht gestart naar een parkeerplaats. Na vier parkeerplaatsen die vol waren, hebben we uiteindelijk nog een plekje weten te veroveren op een grote parkeerplaats aan de Charente, vlak bij het centrum. Dat was wel nog een flink stukje lopen naar het amfitheater waar we onze wandeling wilden beginnen. Het amfitheater stamt uit de 1e eeuw en kon toen bijna 20.000 toeschouwers een plaatsje bieden. In de huidige staat zijn dat er een stuk minder. Wat er nog staat zijn slechts de ruïnes. Daar hebben we een half uurtje rond gezworven en foto’s gemaakt.

Luuk heeft zich in de arena vermaakt met het rond duwen van de buggy. Hij had dan wel geen 20.000 toeschouwers maar heeft wel weer een aantal mensen geamuseerd. Vooral zijn poging om de buggy bergop te duwen was de moeite waard.

 

Na een kort bezoekje aan de Eglise St.-Eutrope en een wandeling door het oude centrum hebben we bij een broodjeszaak een lunch bij elkaar gescharreld en die hebben we vervolgens in een park opgegeten. Nadat Luuk een volledige crêpe naar binnen had gewerkt, volgde ook nog een pain aux raisins. We vonden het dus niet heel vreemd toen hij vanavond niet zo heel veel honger meer had .

   

Na de lunch hebben we nog een kijkje genomen bij de triomfboog van Germanicus. Daarna had Petra het wel een beetje gehad en zijn we terug gegaan naar de auto. Na een stop bij een grote supermarkt heeft Petra ons via een creatieve route terug geloodst naar de camping. We zullen weten dat ze een nieuwe wegenatlas van Frankrijk heeft!!!!

De rest van de middag hebben we op de camping doorgebracht met slapen, voetballen, spelen, speeltuin, in de zon zitten en lekker eten.

Woensdag 10 augustus 2011                                              Saint Savinien

Na een zeer rustige start zijn we rond elf uur naar Saint-Jean-D’-Angély gereden om boodschappen te doen. Dat ligt hier zo’n twintig kilometer vandaan en omdat we er toch een plattegrond van hadden gevonden bij de receptie besloten we er ook maar even een kijkje te nemen. Dat bleek helemaal niet tegen te vallen. Het is een leuk stadje met verschillende leuke bouwwerken. Zo hebben we de klokkentoren bewonderd, het stadhuis, de abdij, de 16e eeuwse waterbron, de kerk en de torens van de nooit afgemaakt nieuwe kerk van de abdij. Deze laatste torens heeft Tim ook beklommen en van boven had je een mooi uitzicht over de stad. Verder had Petra weer het geluk dat er toevallig markt was. Zo heeft ze deze vakantie toch al de schade van een aantal vakanties in kunnen halen.

 

 

Na ruim een uur door de stad te hebben gezworven, zijn we naar de grote supermarkt gereden voor onze dagelijkse boodschappen. Daarna zijn we terug gegaan naar de camping waar we een hapje gegeten hebben. Daarna was het tijd voor de middagrust. Terwijl Petra sliep en Luuk in zijn slaaptentje met een auto lag te spelen, heeft Tim aan zijn kleur gewerkt. Het bleek in zon echter toch wat aan de warme kant dus heel bruin is hij niet geworden vandaag.

Nadat ook Luuk nog een uurtje had geslapen zijn we naar het zwembad gegaan. We hadden polsbandjes gekregen op de camping zodat we gratis naar binnen mochten. In het zwembad was het erg druk. De ligweide lag behoorlijk vol en ook in de verschillende baden was het vrij vol. Luuk heeft zich eerst even in rond het peuterbadje geamuseerd. Daarna is hij met papa en mama in het grote bad geweest. Uiteindelijk ontdekte hij de glijbaan en de wipkip. Toen was het water niet meer interessant en is hij wel twintig keer van de glijbaan geweest. Hij is iedere keer zelf de trap op geklommen. Hij was wel steeds onder de indruk van de grotere kinderen die er ook waren. Die liet hij steeds braaf voor gaan op de trap. Dat schoot voor hem dan natuurlijk niet echt op.

Rond zes uur zijn we terug gegaan naar de tent en daar heeft Luuk nog een tijdje in zijn badje gespeeld. Toen de voorbereidingen voor het eten begonnen, was hij natuurlijk weer van de partij om de tomaten te wassen in zijn badje en om de champignons in stukjes te breken. Ze mochten echter NIET op een bord met andere ingrediënten voor de ratatouille.

Voor de afwisseling hebben we de barbecue maar weer eens aangestoken vandaag. Omdat Petra niet zo veel honger had, hadden we echter iets te veel vlees dus morgen mogen we nog een keer barbieknoeien. Daarna hebben we nog tot vrij lang buiten kunnen zitten omdat het niet snel afkoelt.

Donderdag 11 augustus 2011                                              Saint Savinien

Na weer een zeer rustige start zijn we om half twaalf richting strand en zee gereden. Met de strak blauwe lucht en de temperatuur van 28 graden vonden we dat er vandaag maar één ding op het programma kon staan: het strand. Tijdens de heenreis werd de route nog door Petra gewijzigd, maar dat mocht de pret niet drukken. Net voor de plaats Mareness kwamen we in de file terecht van mede-strandgangers die richting Ile d’Oleron gingen. Gelukkig lagen onze eisen een stuk lager.  In Mareness-plage hadden we al  snel een parkeerplek vlak bij het strand. Het was een rustig strand dat aan een kleine baai lag en waar verder geen golven kwamen. Ideaal voor Luuk. Geleerd van eerdere pogingen hadden we parasol, schepje, gieter, emmer, handdoeken en alles bij ons. Na een start met vers gebakken frietjes, kon het strandplezier beginnen. Luuk heeft twee uur lang in het zand en met het water gespeeld.

 

 

Toen Petra de zon en de warmte een beetje zat begon te worden, hebben we onze spullen weer ingepakt en zijn we terug gereden naar de camping. Onderweg zijn we nog bij de Leclerc gestopt voor de boodschappen en om de tank nog eens vol met bezine te gooien.


Terug op de camping hebben we het badje van Luuk weer gevuld maar hij heeft er niet lang van genoten. Toen op een gegeven moment de kleur van het water verdacht bruin werd en bij nadere controle deze kleur uit de luier van Luuk afkomstig bleek, was het snel gedaan met de pret. Daarna heeft hij met zijn schelpjes gespeeld en zich door papa en mama laten verleiden tot het opeten van een heel worstje, een deel van zijn aardappelen en een deel van zijn toetje. Alleen groente krijgen we er niet in. Verder hebben we gewoon een klein vuilnisbakje bij ons.

Vrijdag 12 augustus 2011                                              Saint Savinien
De weersvoorspelling voor vandaag was regen. Daar leek vanmorgen nog helemaal niets van te kloppen. De lucht was nog steeds blauw en het zonnetje scheen vrolijk over onze tent. Toch besloten we op pad te gaan voor een bezoekje aan La Rochelle. Al snel bleek dit een goede beslissing. Hoe dichter we bij de stad kwamen, hoe meer wolken er kwamen. Bij het binnenrijden van de stad begon het zelfs echt te regenen. Dat was nou ook weer niet de bedoeling. We hebben ons plan dus maar een beetje aangepast en zijn op pad gegaan naar het aquarium. Daar was nog plaats genoeg op de parkeerplaats dus we waren snel binnen. Daar bleek dat we niet de enigen waren. Het was vrij druk.

Behalve het weer lag dat ook aan het gebodene. Het is een erg groot en mooi aquarium. Veel grote en kleine aquaria met heel veel verschillende vissen. Net als eerder in Les Sables-d’ Olonne waren de zalen op gebied ingericht. Je gaat eerst met de lift omlaag en komt dan het aquarium binnen door een glazen tunnel. In het water rondom de tunnel zwemmen allemaal kwallen. Dat was wel indrukwekkend. Ruim anderhalf uur hebben we geprobeerd alle mooie dingen van het aquarium te zien. We hebben zeepaardjes, schilpadden, zaagvissen, roggen, kwallen, haaien en heel veel ander mooie vissen gezien. Luuk heeft zich nog even uitgeleefd in de ‘Tunnel pour les enfants’  en heeft verder gebruik gemaakt van zijn lengte door steeds overal tussendoor te kruipen zodat hij vooraan bij het raam kon staan. Aan het einde was hij de drukte wel een beetje zat en zijn  iets sneller langs de aquaria gewandeld.

 

 

 

Toen we weer buiten stonden, hebben we eerst wat te eten gekocht en dat hebben we op de trappen van het aquarium opgegeten. Daarna hebben we het VVV-kantoor opgezocht en gewapend met plattegrond hebben we vervolgens een wandeling gemaakt door het oude centrum en het havengebied. Daarna was Petra een beetje uitgeblust en zijn we terug gegaan naar de auto. Daar was de parkeerplaats intussen helemaal vol en stonden de auto´s in de rij om ons plaatsje in te nemen.

 

 

Op de terugweg naar de camping hebben we nog boodschappen gedaan en eenmaal terug op de camping hebben we niet veel meer uitgevoerd. Als avondmaaltijd hadden we coquilles en gamba’s met Provençaalse saus en spaghetti met spinazie. Het smaakte prima. We hadden alleen wat veel coquilles en gamba´s. Morgen hebben we dus nog een hapje voor tussendoor.

Zaterdag 13 augustus 2011                                              Saint Savinien

Het begint al weer aardig op te schieten met onze vakantie. Vandaag was alweer onze laatste niet-reisdag van deze vakantie. Zoals de laatste dagen gebruikelijk zijn we rustig aan begonnen en omdat het zonnetje scheen, hebben we daar eerst wat zonnestralen van opgepikt. Daarna zijn we rond half elf naar het dorp gewandeld want volgens het grote spandoek boven de doorgaande weg is er iedere dinsdag en zaterdag merkt. En die wilden we toch nog wel even meepikken. Het viel helaas en beetje tegen. Bij de hoofdstraat aangekomen, bleek er daar nog geen markt te bekennen. Op het centrale ‘plein’ stonden we een paar kraampjes. Het waren er welgeteld vier. En dan alleen met schoenen, kleren en ander non-food producten. We zijn toen maar op zoek gegaan naar de rest van de markt. Die vonden we per ongeluk in de markthal waar we voorbij kwamen op weg naar de supermarkt. In de markthal hadden ze alles wat we voor vandaag en morgen nodig hadden: sardientjes en tomaten voor vandaag, ham en tomaten voor morgen. Daarnaast nog een bakje verse frambozen als toetje.

Eenmaal terug op de camping hebben we eerst lekker in de zon gezeten / gespeeld en daarna hebben we lekkere sardientjes gegrild op de barbecue. Het is gelukt zonder een enorm rookgordijn op te trekken. Terwijl Tim de sardientjes grilde, ontdekte hij ineens allemaal zwarte bramen in de heg rond de camping. Dat maakte de prehistorische verzamelaar in hem wakker dus na het eten heeft hij een flink bakje lekkere bramen geplukt. Helaas met wat schrammen en prikken van brandnetels maar de bramen smaakte prima.
Na het eten zijn we naar het park naast de camping gegaan en hebben daar een bootje gehuurd bij de miniatuur haven. We moesten een half uurtje wachten tot er een bootje vrij was dat ons gewicht aan kon maar toen konden we een kwartiertje rond tuffen in een elektrische vrachtboot met de naam ‘Benjamin’. Luuk kreeg een reddingsvest aan en heeft zich prima vermaakt. Hij heeft eendjes aangewezen en vol verbazing rondgekeken.

   

Na het varen was het weer tijd om ons verder in de zon te vermaken. Luuk heeft lekker rustig in zijn badje met schelpjes zitten spelen en wij hebben zitten / liggen lezen. Na het opeten van de resterende coquilles en gamba’s zijn we begonnen met het opruimen van onze uitrusting. De luifel is al afgebroken, de keuken is opgeruimd en de laadbak is al bijna helemaal ingepakt. Morgenvroeg nog de grondzeilen en de laatste zaken inpakken en dan hopen we om acht uur op pad te kunnen.