Meivakantie 2013 - Italië

 

  • 04/05
  • 05/05
  • 06/05
  • 07/05
  • 08/05
  • 09/05
  • 10/05
  • 11/05

Zaterdag 4 mei 2013                                      Oriago – Venetië
Het was vandaag inderdaad een schitterende dag. Vannacht heeft het flink geonweerd en geregend maar toen we opstonden scheen er al een waterig zonnetje en toen we om tien uur op pad gingen was het al warm genoeg om in alleen een T-shirt rond te lopen. We waren allemaal goed ingesmeerd met zonnebrandcrème en de rugzak was goed gevuld met water en cola. Daarnaast voldoende fruit en schone kleren dus kon ons niets gebeuren.

Op basis van de eerdere ervaringen kochten we vandaag een 12-uurs kaart voor het openbaar vervoer. De waterbus wordt hier uiteraard ook tot het openbaar vervoer gerekend. Na deze keer meteen in de juiste bus te zijn gestapt, stonden we binnen een half uur op Piazzale Roma. Van daaruit zijn we eerst weer te voet op pad gegaan. Luuk zat nog vol energie en hij rende steeds vooruit. Bij de volgende kruising van straatjes stond hij dan al weer te roepen waar hij naar toe moest. Via de Chiesa di Santa Maria Gloriosa dei Frari en heel veel leuke kleine straatjes zijn we naar de Ponte di Rialto gewandeld. Hier waren we woensdag al onderdoor gevaren maar Luuk wilde er ook nog een foto maken.

Toen we de brug eenmaal gevonden hadden, hebben we het er snel voor gezien gehouden. Het was er heel erg druk en veel meer dan de brug en het drukke Canal Grande was er eigenlijk niet te zien. We zijn dus in de vaporetto gestapt en zijn bij Santa Maria della Salute weer uitgestapt. Helaas zat een bezoek aan de kerk er niet aan omdat het siësta was. Wel hebben we op de trappen van de kerk onze broodjes opgegeten en Luuk heeft achter de duiven aan kunnen rennen. Ook Evi kon zich weer even uitleven.


Na de lunch zijn we het Canal Grande weer overgestoken en hebben, na een toiletbezoek, het Piazza San Marco nog een keer bezocht. Luuk en Evi hebben zich weer met de duiven geamuseerd en papa en mama hebben nog maar wat beeldmateriaal geschoten. Daarna zijn we via allemaal leuke straatjes weer richting de waterkant gewandeld. Daar hebben we de waterbus weer opgezocht en die heeft ons via de buitenrand van de stad weer terug gebracht naar het busstation.


Toen we om half vijf weer op de camping waren is Tim eerst boodschappen gaan doen. Daar was weinig lol aan want in de supermarkt was het verschrikkelijk druk. Een bezoek aan een tweede supermarkt voor wat ontbrekende ingrediënten heeft hij dan ook maar overgeslagen. Na terugkomst werd de barbecue snel aangestoken en een half uurtje later kon er lekker geroosterd vlees gegeten worden.

Na het eten lag Evi al snel in bed. Ze had in de buggy vandaag een half uurtje geslapen en was dus kei kapot. Luuk wilde nog eerst naar de speeltuin, moest nog een filmpje kijken en met de auto’s spelen maar is nadat we zijn auto’s ingeruild hadden voor een toverstokje (breeklichtje) toch snel in slaap gevallen.

Zondag 5 mei 2013                                         Oriago – Venetië
In tegensteling tot de weersvoorspellingen hadden we ook vandaag een heerlijk warm en zonnig dagje. In de nacht waren er wel wat buitjes gevallen maar vanmorgen was het gewoon weer droog. De temperatuur steeg al snel tot boven de twintig graden en tot de regenbuien in de avond is het aangenaam warm gebleven. We zijn vandaag dan ook niet veel verder dan de speeltuin bij de receptie gekomen. Een aantal keren om te spelen en twee keer om te skypen met opa’s en oma’s.

De rest van de dag hebben we in en om de tent doorgebracht. Tussen de middag hebben we kleine pizza’s gebakken. We hadden een zakje kant en klaar deeg gekocht en dat hoefden we alleen nog met een geschikte deegroller (limonadeglas) uit te rollen tot een dun deeg. Daarna het gewenste beleg erop en na tien minuten in de oven hadden we een heerlijke zelfgemaakte pizza. Luuk heeft zijn eigen Pizza Mexicano gemaakt (tomatensaus, ham, kaas en heel veel mais) en die ook bijna helemaal opgegeten.

Maandag 6 mei 2013                                     Oriago – Venetië
Na wederom een  nacht met veel regen was het vanmorgen gewoon weer droog. Omdat het zwaar bewolkt was en niet echt op wilde warmen, zijn we  na het ontbijt naar Chioggia gereden. Dit stadje ligt aan de kust en het nabij gelegen Sotomarina is een dorpje met ruim vijftien strandcampings. Door Chioggia loopt wat water en daar hebben ze verschillende bruggetjes over gemaakt. Daarmee houdt verder alle vergelijking met Venetië wel op. We hebben er een half uurtje rondgewandeld en een uur op een terras gezeten. We wilden eigenlijk alleen een broodje eten maar we kregen eerst een aperitief (Aperol met proseco en spuitwater) en wast toast met tomaat voorgezet. Daarna hebben we zelf voor de kaart moeten vragen. De tosti’s die we vervolgens kregen voorgezet waren hier en daar wat aan de zwarte kant. Tim had een grote tosti besteld  maar het enige verschil met de kleine van Petra was dat er bij Tim ruim een centimeter ham op zat in plaats van twee plakjes.

Na ons bezoek aan Chioggia hebben we nog even boodschappen gedaan en daarna zijn we naar de camping gegaan waar we de rest van de middag voornamelijk in de tent hebben doorgebracht. Het was met twintig graden weliswaar niet koud maar er stond een stevige wind en het was zwaar bewolkt. Af en toe regende het wat maar een echte stevige bui hebben we niet gehad.

Vanavond hebben we lekkere gemarineerde vis uit de oven gegeten. Daarbij verse spinazie die Petra zelf nog moest plukken en tagliatelle met dillesaus. Het was zeer eetbaar en ook Luuk en Evi hebben hun bakje snel leeg gegeten. Daarna zijn ze uiteraard verder gegaan met de tagliatelle met zonder saus. Na een filmpje en een spelletje lagen ze om acht uur in bed. Evi is meteen in slaap gevallen en Luuk begon zijn repertoire aan vertragingstechnieken weer aan te spreken. We zijn benieuwd hoe lang hij dit volhoudt.

Dinsdag 7 mei 2013                                       Oriago – Venetië
Luuk was gisteravond ondanks zijn pogingen tot uitstel toch snel naar dromenland vertrokken. Hij was zelfs zo moe dat hij voor het eerst deze vakantie de volle twaalf uur geslapen heeft en zelfs nog niet wakker was toen Petra brood ging halen. De dame in het winkeltje vroeg zelfs verbaasd waar ‘The other boy’ was. Blijkbaar ziet ze (zoals veel mensen) Evi ook aan voor een jongetje.

Toen Petra brood haalde, heeft zo ook even de weersvoorspelling nagekeken. Deze bleek voor vandaag behoorlijk goed te zijn dus besloten we nog een derde keer de bus naar Venetië te pakken. Toen we vertrokken was het nog zwaar bewolkt en nog niet echt warm. Dat veranderde echter snel toen we in de stad kwamen. Zoals wel vaker verdween de bewolking naar mate we dichter bij de kust kwamen. In de stad scheen dan ook volop de zon en in de zon was de temperatuur bijzonder aangenaam.

We hadden bedacht dat we vandaag de stad te noorden van het Grand Canal wilden bekijken. Op de kaart van Petra stond ook dit gebied als toeristisch aantrekkelijk aangegeven. Omdat het wel wat meer loopewerk vereiste, hadden we Evi in de rugdrager geladen en mocht Luuk voor afwisseling eens in de buggy. Hij had zich er al dagen op verheugd dus hij is er ook alleen uitgekomen om bruggen over te steken.


De route die we gewandeld hebben, was wat minder druk dan de routes van vorige week. Desondanks waren er meer dan genoeg mensen op de been. We hebben weer veel mooie gebouwen, kerken en pleintjes gezien. Verder waren er ontelbare winkeltjes die allemaal ongeveer dezelfde dingen verkopen. De grote gemene deler waren Venetiaanse maskers,  Venetiaans glas en allerlei echte toeristenprullaria.


Op een leuk pleintje hebben we op een stoepje een paar  broodjes gegeten. Luuk heeft achter de duiven aan gezeten en Evi heeft gebruik gemaakt van haar tijdelijke vrijheid door steeds zo ver mogelijk weg te wandelen en naar vreemde mensen te lachen. De enige die niet teruglachte was de blinde man die bijna over haar struikelde.


Na een flinke wandeling kwamen we uiteindelijk weer aan bij L’Academia. Daar hebben we de waterbus genomen naar Piazza Roma en om half drie hadden we de bus terug naar de camping. Luuk was, ondanks dat hij minder gelopen had dan de vorige twee bezoekjes aan de stad, zo moe dat hij in zijn buggy in slaap viel.

Op de camping wilden we de rest van de middag graag in de zon zitten. Helaas herhaalde het fenomeen van vanochtend zich in omgekeerde volgorde. Hoe dichter we bij de camping kwamen, hoe meer wolken er waren. De temperatuur was echter hoog genoeg om lekker buiten te zitten en ’s avonds lekker te barbecueën.

Woensdag 8 mei 2013                                  Oriago – Venetië
Vandaag een heerlijke zomerdag. De zon scheen al toen we opstonden en de temperatuur steeg al heel snel boven de twintig graden. Na het ontbijt zijn we eerst op stap gegaan om de Italiaanse economie een beetje te ondersteunen. We hebben twee grote sportzaken, een speelgoedwinkel en een supermarkt bezocht. Volle tassen met kleren voor de kinderen en onszelf, puzzels, klei en lego voor de kinderen en voldoende voedsel voor de komende drie dagen hebben we mee terug genomen naar de camping.
Daar hebben we de rest van de middag lekker in de zon gezeten, in en om het badje gespeeld en wederom lekker gebarbecued.

Donderdag 9 mei 2013                                 Oriago – Venetië
Net als gisteren was het vandaag een perfecte vakantiedag. De temperatuur was nog een paar graden hoger en de lucht was nog een beetje blauwer. Daardoor was de zon dus ook nog een stukje feller. Ondanks goed smeren zijn we dan ook behoorlijk bijgekleurd vandaag.

Naast de gebruikelijke campingactiviteiten hebben we ons ook nog bezig gehouden met het schoonmaken en opruimen van een groot deel van onze kampeeruitrusting. Aangezien morgenvroeg de terugreis weer gaat beginnen, wilden we vandaag zoveel mogelijk spullen al ingepakt hebben. Zo kunnen we morgenvroeg hopelijk tussen zeven en acht op pad. Als het een beetje mee zit, zouden we de tent droog op moeten kunnen ruimen. Ze voorspellen namelijk pas voor later op de dag veel regen. We laten ons verrassen. Het mooie weer van de afgelopen dagen kunnen ze ons in ieder geval niet meer afnemen.

Vrijdag 10 mei 2013                                       Bad Bellingen
Toen we vanmorgen om kwart voor zeven opstonden scheen er zo waar een waterig zonnetje. Dit verdween al spoedig achter de wolken en aan de atmosfeer was te voelen dat er vandaag nog wel eens een paar stevige onweersbuien konden vallen. Daar hebben wij gelukkig geen last van gehad. Toen we om half negen wegreden, hadden we alles ‘droog’ opgeruimd. Het tentdoek was nog wel vochtig van de dauw maar dat is niet zo’n probleem als een zeiknatte tent.

De eerste uren was het weliswaar druk op de weg maar we schoten toch goed op. Pas toen we bij Milaan kwamen, begon het flink te regenen en ontstonden de files. Desondanks konden we na een korte vertraging vrij snel ons tempo weer oppakken. Het ging pas echt mis bij het naderen van De Gotthard-tunnel. We hadden op de radio gehoord dat er vijf kilometer file was en dat de wachttijd ongeveer drie kwartier was. Dat leek ons geen reden om een camping op te zoeken. De vijf kilometer hebben we inderdaad in ongeveer vijftig minuten afgelegd. Het was alleen jammer dat we ook nog een uur helemaal stil hebben gestaan. Op dat moment scheen wel net de zon dus de kinderen konden een beetje op de snelweg rondwandelen en omdat we vlak bij een tankstation waren, kon er zelfs nog even een plasstop worden ingelast.

Toen we uiteindelijk weer onderweg waren, was het al bijna vier uur. Het viel echter ook weer een flinke plensbui omlaag dus stoppen vonden we geen goed idee. We zijn dus nog twee uurtjes doorgereden en zijn toen bij zonnig weer gestopt in Bad Bellingen. Daar werden we op een passantenveldje gedumpt en vonden we nog precies één plekje waar onze combinatie paste. Daar hebben we in een uurtje de tent opgebouwd en daarna hebben we in de Bistro van de camping lekker gegeten. Morgen nog de laatste etappe naar  huis en dat zit de vakantie er al weer op.

Zaterdag 11 mei 2013                                       Blerick
Ondanks dat we vannacht de hele tijd getik op de tent gehoord hebben, was het tentdoek vanmorgen toen we opstonden helemaal droog. Het bleken de keuteltjes van de rupsen uit de wilg naast de tent te zijn die de hele nacht op ons dak ‘regenden’. Aangezien we gisteren niet veel hadden uitgepakt, hoefden we vandaag ook niet veel in te pakken. We konden dus mooi op tijd weer op pad. Voor die tijd konden we zelfs nog lekkere verse broodjes eten en kon Petra nog bij de receptie haar beklag gaan doen over de hoogte van de rekening. Natellen van de factuur leverde gisteravond het gevoel op dat we te veel betaald hadden. Helaas was de receptie toen al gesloten dus was reclameren niet mogelijk. Vanmorgen heeft een Duitse rekenmachine na herhaald gebruik aangetoond wat Petra al lang wist. We kregen dus netjes €4,50 terug.

De reis vandaag verliep voorspoedig. Het was niet erg druk op de weg dus konden we lekker doorrijden. Ondanks enkele tussenstops waren we om goed drie uur weer thuis. Daar was het gelukkig droog dus konden we snel de vouwwagen en de auto leeghalen. Het was zelfs zo zonnig dat we de natte plastic delen van de tent nog konden laten drogen. Nu hoeven we hem dus niet nog eens op te zetten om alles droog te krijgen. Na het uitladen kon het opruimen beginnen. De eerste machines was zijn gedraaid en het grondzeil heeft al in de tuin gehangen om te drogen. Daarna hebben we lekker gegeten bij opa Jan en oma Hanny. Luuk heeft vol enthousiasme commentaar gegeven bij de videoshow van de foto’s die hij tijdens de vakantie gemaakt heeft. Daarna lagen Luuk en Evi redelijk op tijd in bed en ook wij zullen het wel niet laat maken vandaag.