Home
Blerick - Amman
Woestijnkastelen
Damascus
Palmyra
Hama
Aleppo
Krak des Chevaliers
Baalbek
Bosra
Jerash en Dode Zee
Aqaba
Wadi rum
Petra
Kerak en Madaba
Amman - Blerick
Website Petra en Tim

Zaterdag 24 december 2005

 

Eindelijk was het dan zover: we mochten weer op reis. Na de paar daagjes Eurodisney aansluitend aan de bruiloft was dit dan eigenlijk onze  ĎofficiŽleí huwelijksreis. Niet met zín tweeŽn maar met een groepsreis naar SyriŽ en JordaniŽ. Oorspronkelijk wilden we met Koning Aap gaan maar omdat die in oktober pas ťťn aanmelding hadden en nog geen zekerheid konden geven over het doorgaan van de reis, hebben we uiteindelijk geboekt bij Rosetta reizen.

 Aangezien het vliegtuig naar Amman pas tegen vijf uur vertrok, konden we mooi een keer met de trein naar Schiphol. We werden nog wel door een zenuwachtige wegbrengschoonmoeder naar het station gebracht maar daarna moesten we zelf zorgen dat we op tijd in Amsterdam kwamen. Dit bleek gelukkig geen enkel probleem en ruim op tijd waren we bij de juiste balie in vertrekhal 2. De eersten die we daar tegenkwamen waren Jos en Claudia die we nog kenden van de reis naar zuidelijk Afrika in 2002. Ook zij gingen naar SyriŽ en JordaniŽ maar dan met Koning Aap. Daarnaast maakten we ook alvast kennis met enkele van onze groepsgenoten en onze reisleidster Agma. Het inchecken ging snel en onder het Ďgenotí van de laatste irritante kerstmuziek hebben we nog ergens een kopje soep en een sandwich gegeten.

 Over de vlucht naar Amman valt niet veel te vertellen. Alleen het laatste half uurtje was een beetje hobbelig maar verder ging alles voorspoedig. In Amman werden we opgewacht door een vertegenwoordiger van de plaatselijke agent en na het wisselen van dollars, konden we op weg naar de bagage. Deze moest zelfs voor het verlaten van het vliegveld nog een keer door de scanner. Ook bij aankomst in het Alia Airport Hotel moesten alle tassen open en gingen mannen met handschoenen aan door onze kleren woelen. Ook mochten we zelf nog een keer door de metaaldetector. Dit allemaal als gevolg van de aanslagen van afgelopen november.

 Toen we uiteindelijk de kamersleutels hadden, heeft iedereen zich even verfrist en hebben we nog even naar huis gebeld. Als afsluiting van de lange dag hebben we in de lobby nog een korte briefing gehad over het programma van de volgende dag en daarna zijn we snel naar bed gegaan.