Home
Blerick - Amman
Woestijnkastelen
Damascus
Palmyra
Hama
Aleppo
Krak des Chevaliers
Baalbek
Bosra
Jerash en Dode Zee
Aqaba
Wadi rum
Petra
Kerak en Madaba
Amman - Blerick
Website Petra en Tim

Dinsdag 3 januari 2006

 

Ondanks een onrustige nacht, waarin Tim regelmatig bijna uit bed gevallen is als gevolg van een waardeloos bed, zaten we redelijk fit aan het ontbijt. Daar kregen we van Agma te horen dat het mogelijk was om te verhuizen naar een betere kamer. Daar hoefden we niet lang over na te denken. We moesten wel even onze bagage inpakken zodat de kamerjongens deze naar ons nieuwe onderkomen konden versjouwen. Dit hebben we dus nog even gedaan voordat we met de bus vertrokken naar het Royal Diving Center. Daar wilden het grootste deel van de dag doorbrengen met snorkelen en in de zon liggen.

Het ging echter niet helemaal zoals gepland. Onderweg zagen we al dat op het open water de golven veel hoger waren dan in de baai bij het hotel. Hier waaide het dus ook veel harder. Dat bleek ook bij het duikcentrum. Ze wilden ons geen snorkelspullen verhuren en ze adviseerden ons ook om niet het water in te gaan. Door de lage waterstand en de hoge golfslag was het risico om op het koraal gegooid te worden veel te groot. Jammer……….

De rest van de middag hebben we lekker in de zon liggen lezen. Het waaide wel erg fris maar omdat we een beetje beschut lagen, was het goed uit te houden. Tim heeft nog even geprobeerd om te snorkelen in het zwembad maar dat was bij een watertemperatuur van 16°C geen onverdeeld genoegen. Tussendoor hebben we nog een sandwich met kip gegeten en verder was het lekker relaxen.

Om drie uur zijn we weer met de bus teruggegaan naar Aqaba. Toen begon ook langzaam tot ons door te dringen dat de sandwiches van eerder op de middag niet zo goed waren gevallen. De rest van de dag hebben we dan ook niet veel activiteiten meer ontplooid. ’s Avonds hebben we nog wel op een restaurantboot lekkere garnalen en vis gegeten. Het was er alleen niet erg druk. We zaten er namelijk vrij snel helemaal alleen.

Na het eten hebben we nog een rondje door Aqaba gewandeld en hebben we nog even genoeg geld gepind voor de resterende dagen.