Home
Blerick - Amman
Woestijnkastelen
Damascus
Palmyra
Hama
Aleppo
Krak des Chevaliers
Baalbek
Bosra
Jerash en Dode Zee
Aqaba
Wadi rum
Petra
Kerak en Madaba
Amman - Blerick
Website Petra en Tim

Donderdag 5 januari 2006

 

Om kwart voor zes werden we door de telefoon gewekt. Daarna volgde een moeizaam ontbijt en om zeven uur stond iedereen klaar voor de bezichtiging van Petra. Onder aanvoering van Nazir gingen we te voet naar de ingang. Daar kochten we kaartjes, kocht Nazir de lokale gidsen af (en de paarden van de lokale gids en de entree voor Agma en haar paard en…) en mochten we nog een enquêteformulier invullen. Toen konden we echt de kloof in. Via de Siq daalden we langzaam af richting Petra. Dit is een kloof met 80 meter hoge wanden die ongeveer 1,2 kilometer lang is. Onderweg waren verschillende bezienswaardigheden die door de gids werden toegelicht.

Uiteindelijk kwamen we bij Al-Khazneh (The Treasury); een prachtige graftombe, uitgehakt in het rode gesteente. Bij de aanblik van dit meesterstuk maakte Neeltje hele vreemde geluiden........

Na de nodige foto’s gemaakt te hebben, zijn we verder gewandeld richting het amfitheater. Onderweg waren nog verschillende grote en mooie graftombes te bekijken. Bij een koffietentje heeft Nazir uitgelegd wat hij verder van plan was en een aantal mensen van de groep (waaronder wij) besloot vanaf toen zelf op pad te gaan. We zijn toen eerst nog even teruggelopen naar de Treasury om te kijken of die intussen al in de zon was gekomen. Dit was nog niet het geval en het zou ook nog wel even duren. Daarom hebben we toen niet langer gewacht en zijn omhoog geklommen naar de grote offerplaats. Vanaf grote hoogte keek je dan neer op de koningsgraven in het dal. Bij een theehuisje kwamen we Jacqueline, Ronald, Hans en Christine tegen en daar zijn we verder de rest van de dag mee op pad geweest. Allereerst zijn we via de lange route door de Wadi Farasa naar de oude stad gewandeld. Onderweg zijn we nog een aantal tombes en ander bouwwerken tegengekomen. Daarnaast is het ook mooi om rond te lopen door zo’n kleurrijk gebied. De rotsen hebben vele verschillende kleuren.

   

Toen we uiteindelijk bij de oude stad waren, was het tijd om een hapje te eten. Aangezien we nergens sandwiches konden krijgen, hebben we ons maar weer eens aan een buffet gewaagd. Het smaakte prima en we verzamelden weer voldoende energie voor de steile klim naar Ed-Deir (het klooster). Ook deze tombe is schitterend gelegen en je hebt er bij helder weer een prachtig uitzicht over de bergen. Helaas vandaag dus niet.

Na een kopje thee en een blikje cola, zijn we weer afgedaald naar de oude stad en vervolgens zijn we de koningsgraven gaan bekijken. Ook hier zaten weer juweeltjes bij!

   

   

Omdat iedereen toch wat vermoeid begon te raken en het toch langzaam donker begon te worden, zijn we tegen vijf uur aan de terugtocht begonnen. De tocht door de Siq viel eigenlijk wel mee. De steile klim naar het hotel was een groter probleem. We wilden ons echter niet laten kennen dus een taxi nemen was niet aan de orde. Flink bezweet maar moe en voldaan waren we om half zes terug in het hotel. Daar hebben we in de lobby eerst wat gedronken en na het douchen en eten was iedereen vroeg naar bed. Het was een schitterende dag geweest!