Home
Blerick - Amman
Woestijnkastelen
Damascus
Palmyra
Hama
Aleppo
Krak des Chevaliers
Baalbek
Bosra
Jerash en Dode Zee
Aqaba
Wadi rum
Petra
Kerak en Madaba
Amman - Blerick
Website Petra en Tim

Vrijdag 6 januari 2006

 

Al weer onze laatste dag met bezienswaardigheden in JordaniŰ. Via de Desert Highway reden we om half acht richting Amman. Onze eerste stop was bij het kruisvaarderskasteel in Kerak. Het was veel kleiner dan het Krak des Chevaliers en ook veel minder goed bewaard. Desondanks was het toch leuk om ruim een uur te kunnen ronddwalen binnen de muren van dit kasteel.

Daarna gingen we via de Kings Highway naar Madaba. Deze weg loop slingerend door de bergen en vooral het oversteken van de Wadi Mujib Vallei leverde mooie plaatjes op. In Madaba hebben we eerst een bezoek gebracht aan de kerk van St. George. Het gebouw zelf stelt niet zo veel voor maar op de vloer heeft men een moza´ekkaart gevonden van het Heilige land.uit het jaar 560. Er is niet heel veel meer over van deze kaart maar dat wat er nog ligt is wel indrukwekkend.

       

Na het bekijken van de landkaart was het tijd voor een broodje. Daarna hadden we nog wat tijd om het plaatselijke moza´ekmuseum te bekijken en toen was het tijd om naar Mount Nebo te gaan. Volgens de overlevering heeft Mozes hier uitgekeken over het beloofde land en is vervolgens gestorven. Bovenop de berg staat dan ook een kerk, een Mozesmemorial en een uitzichtspunt. Helaas was het erg heiig dus hebben we niet veel van het beloofde land kunnen zien. Bij helder weer moet je de Dode zee, Jericho en Jeruzalem kunnen zien liggen.

 

Aangezien we toch geen spectaculaire zonsondergang verwachtten, zijn we rond half vijf vertrokken naar Amman. Daar hebben we ons even lekker kunnen douchen en om zeven uur gingen we per taxi naar een typisch Jordaans Vandervalk-restaurant. Daar hebben we ons met de rest van de groep tegoed gedaan aan de mezzes en de mixed grill. Ook heeft Rob een afscheidsspeech gehouden voor Agma en hebben we haar onze waardering laten blijken middels een welgevulde envelop.