Home
Blerick - Amman
Woestijnkastelen
Damascus
Palmyra
Hama
Aleppo
Krak des Chevaliers
Baalbek
Bosra
Jerash en Dode Zee
Aqaba
Wadi rum
Petra
Kerak en Madaba
Amman - Blerick
Website Petra en Tim

Woensdag 28 december 2005

 

Om negen uur vertrokken we voor de rit naar Hama. Tijdens de rit van zo’n drie uur werd er even gestopt voor een plasstop in Homs. Zoals gebruikelijk duurde de stop van tien minuten ruim een half uur maar toen hadden we meteen ook een koffiestop gehad.

In Hama stopten we meteen bij de grootste van de vele Noria’s die dit stadje rijk is. Noria’s zijn grote waterwielen die het water vanuit de stromende rivier overbrengen in de hogergelegen aquaducten. Bij het ronddraaien maken de houten wielen een krakend en kreunend geluid. Aangezien er op het moment genoeg water in de rivier zat, waren alle noria’s ook in werking en dat maakte het een mooie attractie.

   

In Hama hebben we een wandeling gemaakt langs verschillende noria’s en daarna werd met de bus koersgezet richting restaurant ‘Four Noria’. Toen we vroegen voor alleen een sandwich, kregen we te horen dat ze die niet hadden. Toen we vervolgens dreigden te vertrekken bleek er toch wel iets te regelen. Ze waren vervolgens erg snel met het serveren van iets dat ze niet hadden…….

Als extra bezienswaardigheid waren er bij het restaurant nog vier mooie noria’s te bewonderen. Hoe zouden ze toch aan hun naam komen????

Na het eten was het nog een rit van twee uur naar Aleppo. Daar hebben we na het inchecken nog een wandeling gemaakt naar de Armeense wijk. Hier hebben we de kerk van de 40 martelaren bekeken en daar heeft een Armeense priester nog een liedje voor ons gezongen. Na een kort bezoekje aan een weeshuis zijn we teruggegaan naar het hotel en later op e avond zijn we nog een hapje gaan eten in restaurant Kan Zaman.

De kaart die we kregen was erg ingewikkeld; geen prijzen en we moesten zelf aankruisen welke mix van voorgerechtjes en hoofdgerechten we wilden hebben. Uiteindelijk hebben we maar gevraagd voor een bord gemengde voorgerechten en een grilgerecht. Het smaakte allemaal uitstekend! De rekening die we vervolgens kregen was volledig in het Arabisch en voor ons dus totaal onleesbaar. We gaan er dus maar vanuit dat het allemaal klopte.