Home
Blerick - Amman
Woestijnkastelen
Damascus
Palmyra
Hama
Aleppo
Krak des Chevaliers
Baalbek
Bosra
Jerash en Dode Zee
Aqaba
Wadi rum
Petra
Kerak en Madaba
Amman - Blerick
Website Petra en Tim

Zondag 01 januari 2006

 

Voor de afwisseling hoefden we vandaag eens niet heel vroeg op. We vertrokken pas om half tien richting Amman. Onze eerste stop was nog in Damascus, bij de Sayyida Zeinab Moskee. Dit is een Iranees, sjiitische moskee die de tombe bevat van de kleindochter van De Profeet. In tegenstelling tot de Syrische moskeeŽn, zijn de Iranese moskeeŽn veel kleurrijker.

   

De dames moesten voor de afwisseling weer eens een gewaad aan maar mochten daarmee wel binnen in de tombe. De buitenlandse heren hadden hier geen toegang. Op de binnenplaats had Tim nog wel een gesprekje met enkele SyriŽrs die wilden weten wat hij van de moskee en hun land vond. Toen hij daar een positief antwoord op gaf, straalden ze van trots.

Onze laatste stop voor de Jordaanse grens was in Bosra. Hier ligt een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters. Daar omheen liggen nog de overblijfselen van de Romeinse stad die ooit rond het theater lag.

Waar het theater nog in een uitstekende staat verkeert, is er van de stad niet veel meer over. Door de gids zijn we nog een uurtje rondgeleid tussen de ruÔnes en daarna hebben we nog een hapje gegeten in ťťn van de restaurantjes bij het theater. Dat was wel prettig want toen waren we meteen ook af van al die vervelende kinderen die ons kaarten en Romeinse munten wilden verkopen..

Na de lunch ging de reis verder naar JordaniŽ. Bij de grens duurde het natuurlijk weer eindeloos vanwege de vele formaliteiten maar we mochten allemaal het land weer in. Tijdens het wachten hebben we de resterende Syrische ponden maar omgewisseld tegen Jordaanse dinars.

Terug in Amman bleken we voor de afwisseling eens in een luxe hotel te zitten met grote kamers en fatsoenlijke bedden. Ook het buffet dat ze in het restaurant serveerden was uitstekend. We hebben daar met Lambert, Linie, Hans en Christine ís avonds heerlijk zitten eten.