Home
Blerick - Istanbul
Istanbul - New Delhi
New Delhi - Dundlod
Dundlod
Deshnok en Bikaner
Bikaner en Jaisalmer
Jaisalmer
Jodhpur
Jodhpur - Udaipur
Udaipur
Pushkar
Jaipur
Jaipur - Agra
Agra
New Delhi - Blerick
Home Petra en Tim

Dinsdag 28 december 2004

Na het ontbijt kwamen we er achter dat er in het fort meer te zien was dan alleen onze kamers en de binnenplaats. Er werden dus eerst nog wat fotoís gemaakt en daarna gingen we weer op pad. De planning was om een rondrit van zoín 100 km te maken en onderweg in verschillende dorpjes de Haveliís te bekijken. Haveliís zijn paleisachtige woonhuizen die meestal van boven tot onder beschilderd zijn met miniatuurtekeningen. Tegenwoordig wonen de eigenaren van veel haveliís in de grote steden en worden hun huizen als toeristische trekpleister gebruikt. Zelf komen ze alleen nog met speciale gelegenheden naar hun paleisje. Verkopen is echter niet aan de orde want dat zou schadelijke zijn voor de goede naam van de familie. Als je je huis namelijk verkoopt, betekent dat dat je financiŽle moeilijkheden hebt.

     

 

 

 

 

 

Onze eerste stop was in Nawalgarh. Daar hebben we eerst het Haveli-museum bezocht en daar werden we binnengehengeld door een gids die ons nog wel meer wilde laten zien. Onder zijn leiding hebben we nog enkele haveliís, een tempel, de binnenplaats van het oude fort (met lokale markt) en een speciale kamer in het fort bekeken. Al met al een leuke trip.

Daarna hebben we uitgebreid geluncht bij een biologisch restaurant en toen hebben we maar besloten om verder af te zien van de rest van de geplande rondrit. De kwaliteit van de wegen beloofde niet veel goeds en volgens onze gids waren de haveliís niet echt de moeite waard. De huizen die wel de moeite waard waren, konden we ook nog de volgende dag bezoeken als we onderweg waren naar Bikaner. Wel hebben we nog een ander fort bekeken. Ook dit was nu in gebruik als hotel. De manager van het hotel heeft ons een leuke rondleiding gegeven en heeft ons daarbij de vele leuke / luxe kamers van zijn hotel laten zien. Als we volgend jaar terugkwamen, zou hij wel een leuke korting voor ons regelen.

Na een kopje thee en een colaatje op het terras in de zon zijn we teruggereden naar Dundlod. Daar hebben we ís avonds op de binnenplaats van het fort gedineerd. Onder het toeziende oog van de zombie hebben we dezelfde dingen gegeten als de vorige avond. Het smaakte wel maar als je het achteraf vergelijkt met de prijs die we ervoor betaalden, sloeg het helemaal nergens op.