Home
Blerick - Istanbul
Istanbul - New Delhi
New Delhi - Dundlod
Dundlod
Deshnok en Bikaner
Bikaner en Jaisalmer
Jaisalmer
Jodhpur
Jodhpur - Udaipur
Udaipur
Pushkar
Jaipur
Jaipur - Agra
Agra
New Delhi - Blerick
Home Petra en Tim

Donderdag 30 december 2004

 

Hiep hiep hoera !!!! Eveline is jarig. 31 jaren jong alweer.

 Na een vroeg ontbijt werden we bij het hotel opgepikt voor de Tonga-ride. Een Tonga is gewoon een paardenkoets waar we met drietallen ingepropt werden. Vervolgens werden we door de smalle straatjes van Bikaner naar een Jain-tempel gereden. Het Jaïnisme is een godsdienst die door 2% van de mensen in Rajasthan wordt beoefend. De Jain zijn vooral succesvol geweest in de handel en hebben daar veel geld verdiend. Veel van dat geld is geïnvesteerd in de bouw van mooie tempels. De Jain-tempel van Bikaner is gemiddeld… Dat de Jain vooral handelaren zijn, bleek bij het verlaten van de tempel. Ineens stond er bij de ingang een bord waarop stond dat je voor foto- en filmopnamen moest betalen. Aangezien niemand van ons groepje dit bord bij binnenkomst heeft zien staan, mogen we er gemakshalve vanuit gaan dat onze gehaaide priester dit bord er snel heeft neergezet toen wij genoten van het uitzicht vanaf de top van de tempel.

Na dit bezoek werden we per Tonga naar het Junagarh-fort gereden en daar stond onze bus al klaar. Het hotel had ondertussen netjes de bagage bij de bus afgeleverd. Wel wilden de toektoekchauffeurs die de bagage gebracht hadden nog even betaald worden. We hebben ze vriendelijk doch dringend doorverwezen naar het hotel. Toen ze daar moeilijk over gingen doen, zijn we gewoon in de bus gestapt en zijn we vertrokken naar Jaisalmer.

Jaisalmer is een vestingstad in de buurt van de Pakistaanse grens. Dat blijkt ondermeer uit het aantal militaire (vlieg-)bases die we onderweg tegenkwamen. Ook waren er een aantal militaire konvooien op dezelfde weg onderweg als wij. De oude stad ligt op een heuvel en kan zo weggeplukt zijn uit een sprookjesboek.

 

 Na aankomst in het hotel hebben we eerst een wandelingetje gemaakt naar het fort en ’s avonds hebben we lekker gegeten bij ‘The Trio’. Vooral de Royal Safari Soup was erg lekker. Het was een soort mix van tomaten- kippen- en kerriesoep. Thuis eens een keer proberen na te maken….