Home
Blerick - Istanbul
Istanbul - New Delhi
New Delhi - Dundlod
Dundlod
Deshnok en Bikaner
Bikaner en Jaisalmer
Jaisalmer
Jodhpur
Jodhpur - Udaipur
Udaipur
Pushkar
Jaipur
Jaipur - Agra
Agra
New Delhi - Blerick
Home Petra en Tim

maandag 3 januari 2005

 

Na een á la carte ontbijt in het hotel gingen we op pad naar het Pichola Meer. In dit meer ligt het grote Lake Palace dat een belangrijke rol speelde in de James Bond-film Octopussy. Helaas zat er erg weinig water in het meer waardoor de aanblik toch iets anders was dan we ons hadden voorgesteld.

 

 

Na wat te hebben rondgedwaald door de oude stad kwamen we bij het City Palce uit. Buiten de poort vonden we eerst nog een plaats om nieuwe Rupees te tanken. Daarna hebben we uitgebreid de tijd genomen om het City Palace te verkennen.Het is het grootste bouwwerk van zijn soort in Rajasthan en bestaat eigenijk uit een aantal paleizen die aan elkaar gebouwd zijn. Het was wer zeer de moeite waard.

 

Na het bezoek aan het paleis hadden we toch wel honger gekregen. In het eerste restaurant waar we op het terras in de zon waren gaan zitten, hoorden we een kwartiere na onze bestelling pas dat ze al een tijdje geen stroom hadden, zodat onze pizza’s niet door konden gaan. Uit irritatie zijn we toen maar vertrokken en zijn we bij de overburen op het dakterras gaan zitten. Daar hadden ze ook geen elektriciteit en dus geen pizza’s maar ze hadden wel het fatsoen om ons dat meteen te vertellen.

Herman kreeg, toen hij er naar vroeg, wel zijn pilsje maar moest het wel op de grond zetten. We zaten namelijk tegenover een Jain-tempel op het terras en de plaatselijke priester zou het niet leuk vinden als hij zag dat er alcohol werd geschonken. Op de rekening stond dan ok geen ‘beer’ maar ‘one big pepsi’. Ook ’s middags in het hotel kreeg hij zijn bier niet gewoon geserveerd maar waren de flessen in kranten gewikkeld.

’s Avonds hebben we gegeten in een soort filmrestaurant. Op de 1e verdieping draaide iedere dag Octopussy (zoals in heel veel restaurants), op de 2e verdieping draaide niets en op de 3e verdieping draaide dagelijks een andere film. Ook hier werd het bier niet normaal geserveerd maar in een theepot. Compleet met kopjes en schoteltje zag het er nogal komisch uit. Duidelijk een plaatselijke Special-Tea.