Home
Blerick - Istanbul
Istanbul - New Delhi
New Delhi - Dundlod
Dundlod
Deshnok en Bikaner
Bikaner en Jaisalmer
Jaisalmer
Jodhpur
Jodhpur - Udaipur
Udaipur
Pushkar
Jaipur
Jaipur - Agra
Agra
New Delhi - Blerick
Home Petra en Tim

Vrijdag 31 december 2004

 

Deze laatste dag van 2004 begon met een regenbui. Volgens de plaatselijke deskundigen was het de eerste regen in dit woestijngebied sinds drie maanden. Van hun had het best iets langer mogen duren dan anderhalf uur. Wij waren blij dat dat niet gebeurde….!!

Op eigen houtje hebben we vandaag Jaisalmer verkend. De chauffeur en bijrijder waren gisteren onaangenaam verrast dat we vandaag niet van hun diensten gebruik wilden maken. Ze dachten dat ze het niet goed deden. Na onze uitleg en een paar bankbiljetten voor een leuke oudejaarsdag waren ze minder teleurgesteld.

Onze eerste gang was naar het koninklijke paleis. Daar kochten we voor de afwisseling maar slechts één kaartje voor de videocamera. Dat betekende wel dat Rick continu in de gaten gehouden werd. Dat ondertussen Herman en Petra uitgebreid foto’s maakten (met fototoestellen waar niet voor betaald was), maakte niets uit. Na ons bezoek aan de Raj ka Mahal hebben we nog een wandeling gemaakt door de smalle straatjes van het fort. Als er niet overal toeristische winkeltjes waren geweest, zou je je zo terug wanen in de middeleeuwen. Onderweg werd Herman nog aangevallen door een koe die het er niet mee eens was dat hij zo dichtbij kwam. (Of zijn gezicht stond hem niet aan….. J.)

Tijdens de wandeling hebben we nog de mooie Jain-tempel van Jaisalmer bezocht. Hier werden we weer geconfronteerd met de ‘cameramaffia’. De man bij de ingang van de tempel wilde per sé dat we een ticket kochten voor de camera’s. Toen we dit weigerden met het argument dat we toch niet van plan waren te filmen, mochten de camera’s helemaal niet mee naar binnen. Volgens ons was het voor hem gewoon een principezaak geworden want anderen liepen met camera en zonder ticket gewoon naar binnen. Ach…. De tempel was verder wel mooi.

Buiten de muren van het fort hebben we ook nog twee mooie haveli’s bekeken. Eén alleen aan de buitenkant en e ander ook van binnen. Hierbij werden we weer naar buiten geleid via een tapijtenwinkel. Ze werden aan ons traditiegetrouw natuurlijk weer niets kwijt.

 

Na het bezoek aan de haveli’s en nadat we een hapje gegeten hadden bij de German Bakery zijn we even terug gegaan naar het hotel. Petra voelde zich de hele dag al niet geweldig (had vanmorgen het ontbijt ook al overgeslagen) en wilde graag een uurtje slapen. De rest is toen nog even door de stad naar het nabijgelegen meertje gelopen. Daar lag nog een mooie poort die we bekeken hebben. Ondertussen was het behoorlijk gaan waaien en aangezien we hier midden in de woestijn zitten, betekende dat een lekker zandstormpje. Goed voor de camera’s..

 

Om 16.00 uur waren we weer bij het hotel en vertrokken we per bus naar de zandduinen van Sam. In dit toeristenparadijs gingen we de zonsondergang bekijken. De zonsondergang zelf was wel mooi om te zien en ook de zandduinen zelf waren best bijzonder. Slechts de aanwezigheid van honderden mensen die er rondsjouwden en de vele verkopers en kamelenchauffeurs zorgden ervoor dat het minder aangenaam was dan gehoopt. Ook was het niet erg warm in de woestijn…

 

 

 

 

Bij terugkomst in het hotel stonden de bakken eten voor het nieuwjaarsfeest al in de warmhoudbakken te pruttelen. Met nog enkele uren voordat het diner ging beginnen, konden de bacteriën zich naar hartelust vermenigvuldigen……. L

Om 20.00 uur begon het ‘verplichte’ feest dan. Voor vertrek naar India waren we nog opgebeld om te melden dat de kosten voor het feest ($25,- pp) in het hotel verrekend zouden worden. Dit is gelukkig nooit gebeurd en dat is maar goed ook want het was het geld niet waard. Het bleek een tuinfeest te zijn (bij ~8°C!!!!). Op de binnenplaats van het hotel stond een soort van tent van katoenen lakens en daaronder stonden tafels, stoelen en vuurkorven. Deze laatste waren helaas totaal niet toereikend om de ruimte ook maar een klein beetje te verwarmen. We hebben dus maar snel iets van het eten naar binnengewerkt en zijn toen even in de danszaal gaan kijken. De dames hebben zich nog even tien minuten uitgeleefd op Indiase discomuziek en uiteindelijk werd er speciaal voor hen zelf wat westerse muziek gedraaid (barbiegirl etc.). Uiteindelijk hebben we ons maar tot middernacht teruggetrokken op de kamer van Herman en Angelien. Om middernacht hebben we ons met twee zakjes sterrensissers naar het dakterras begeven en hebben we daar het nieuwe jaar ‘feestelijk’ verwelkomd. Aangezien het behoorlijk koud was, hebben we ons daarna weer snel teruggetrokken in een warme kamer en om 01.00 uur lag iedereen in bed.

  

HAPPY NEW YEAR 2005