Home
Blerick - Istanbul
Istanbul - New Delhi
New Delhi - Dundlod
Dundlod
Deshnok en Bikaner
Bikaner en Jaisalmer
Jaisalmer
Jodhpur
Jodhpur - Udaipur
Udaipur
Pushkar
Jaipur
Jaipur - Agra
Agra
New Delhi - Blerick
Home Petra en Tim

Zaterdag 8 januari 2005

 

Tijdens onze laatste volle dag in India stond één van de hoogtepunten op het programma. Aangezien we gisteren pas in de avond in Agra aangekomen waren en we ’s middags nog naar Delhi moesten rijden, hadden we alleen tijd voor een bezoek aan de Taj Mahal.

Met de bus werden we tot op een kilometer van de ingang gebracht en vanaf daar konden we een taxi, riksja, koets etc. nemen. Traditiegetrouw kozen wij weer voor de benenwagen. Dit wederom tot grote verbazing en irritatie van velen die graag een centje aan ons verdiend hadden. Bij de ingang werd de entree betaald met dollars en de tax met rupees. Daarna moesten we door de metaaldetector en toen bleek dat er van alles niet mee naar binnen mocht. Tim moest zijn zaklamp inleveren, Herman zijn mueslirepen. Daarna was er alleen nog het probleem met de videocamera’s. Je mocht de Taj Mahal wel filmen maar alleen vanaf het bordes van de toegangspoort. Daar moest je uiteraard voor betalen en je moest een verklaring ondertekenen dat je de filmbeelden alleen voor privé-doeleinden zou gebruiken. Daarnaast moest je het bonnetje twee jaar bewaren!! Foto’s maken mocht gewoon overal, behalve in de Taj Mahal zelf.

De Taj Mahal is een monument dat een koning liet oprichten voor zijn overleden vrouw. Zij liggen er beiden in begraven en het is werkelijk een schitterend bouwwerk. Het was wel jammer dat er geen water in de vijvers zat want daar weerspiegelt de Taj normaal gesproken heel mooi in. Toch hebben we ook nu vol verbazing staan kijken naar het plaatje. Van binnen stelde het niet zo veel voor maar dat werd volledig gecompenseerd door de buitenkant.

 

Na terugkomt bij de bus vertrokken we naar Delhi. Onderweg werd er nog een lunchstop gemaakt en aan het einde van de middag kwamen we weer aan bij Hotel Hans Plaza. Na het inchecken volgde al vrij snel het telefoontje van de vertegenwoordiger van TSI. Hij zou de vliegtickets komen brengen. Om half acht was hij er inderdaad en tegen de verwachtingen in had hij inderdaad de aangepaste vliegtickets bij zich. Afspraken werden gemaakt over de rit naar het vliegveld en daarna was het tijd voor het avondeten. Petra en Tim voelden zich allebei niet zo lekker dus zij besloten niet mee te gaan. De rest heeft nog een toektoek naar de stad genomen en heeft nog een afscheidsetentje gehouden.