Home
Blerick - Istanbul
Istanbul - New Delhi
New Delhi - Dundlod
Dundlod
Deshnok en Bikaner
Bikaner en Jaisalmer
Jaisalmer
Jodhpur
Jodhpur - Udaipur
Udaipur
Pushkar
Jaipur
Jaipur - Agra
Agra
New Delhi - Blerick
Home Petra en Tim

Zondag 2 januari 2005

 

In onze planning voor vandaag stond allereerst een bezoek aan de downtown Jodhpur waar we de bazaar en de clocktower wilden bekijken. Onze bedoelingen waren echter weer eens niet helemaal goed doorgekomen bij onze begeleiders want voordat we er erg in hadden, waren we de stad al uit. We hebben het er maar bij gelaten; de reis was tenslotte nog lang genoeg.

Onderweg naar Udaipur hebben we om 13.00 uur eerst een tussenstop gemaakt bij de Jain-tempel van Ranakpur. Het is één van de beroemdste Jain-tempels ter wereld en er is in de 15e eeuw ruim 50 jaar aan gebouwd. Het resultaat mag er echter wezen. Een complex van bijna 4000 m2 groot met daarin 29 zalen en 84 alkoven. Het dak wordt gedragen door 1444 pilaren die allemaal op een eigen manier bewerkt zijn. Ook hier moesten weer de schoenen uit en mocht er alleen tegen betaling gefilmd worden.

 

 

 

 

Na de lunch zijn we vervolgens via een bergroute doorgereden naar Udaipur. Onderweg zijn we nog ergens gestopt om de werking van het ‘Perzisch wiel’ te bekijken. Dit is het systeem waarbij rondlopende ossen een wiel in draaiing brengen waardoor waterkruiken omhoog worden getakeld. Het water wordt vervolgens in een bak gestort en daarmee wordt dan de landbouwgrond bevloeid.

 

 

 

 

  

 

Na aankomst in Udaipur hebben we niet veel meer gedaan. Op her balkonnetje van onze hotelkamer kon je lekker in de zon zitten dus daar was het prima uit te houden. ’s Avonds zijn we de stad ingewandeld en hebben we bij het door Petra uitgezochte restaurant lekker gegeten. Jammer alleen dat Petra daar zelf niet bij was; ze voelde zich niet lekker en haar diner bestond uit bouillon en druivensuiker.