Home
Heenreis
Zweden
Noordkaap
Tromsø
Nordland
Fjorden
Terugreis
Dino
Home Tim en Petra

Blerick - Stockholm

Vrijdag 6 juli 2007

Na weken lang websites afstruinen, brochures bestellen, reisboekjes lezen en andere voorbereidende activiteiten vertrokken we vandaag om zes uur vanuit Blerick. De auto was donderdagavond al grotendeels ingepakt dus konden we redelijk rustig op pad. Het eerste deel van de reis verliep zonder problemen. Dortmund werd gemeden en bij Hamburg werd wel aan de weg gewerkt maar in tegenstelling tot tijdens de herfstvakantie stond er nu geen file. Om kwart voor twaalf waren we dan ook al in Puttgarden waar we na vijf minuten wachten al als één van de laatste de veerboot opreden.

Drie kwartier later reden we vervolgens als één van de eersten in Rødby de Deense autosnelweg op. Ook dit schoot weer lekker op en ondanks de regenbuien reen we rond half drie via de brug Zweden binnen. Vanaf dat moment was het afgelopen met de soepele reis. De vele stevige buien die eerder al delen van Duitsland blank hadden gezet, waren verder gedreven naar Zweden. Daar hadden ze niet alleen gezorgd voor het ontstaan van vele nieuwe meertjes en het buiten de oevers treden van beken en rivieren. Ook verschillende tunnels konden het water niet verwerken en liepen onder. Het gevolg was een grote verkeerschaos met vele omleidingen en files. Uiteindelijk hadden we bijna twee uur nodig om Malmö voorbij te komen.

Toen het eindelijk een beetje droog begon te worden, hebben we tegen half vijf bij Landskrona een camping gezocht. Op de Bostahussens Camping keken we een beetje moeilijk toen bleek dat we geen caravan maar een tent hadden. Al snel bleek waarom. Door alle regen was het grasveld in een groot zwembad veranderd. We mochten dus eest even rondkijken of er überhaupt wel een plaats was waar we konden en wilden staan. Op een wat hoger gelegen del vonden we gelukkig nog wel een redelijk droog plekje waar we in no-time ons tentje weer hadden staan. Het volgende probleem diende zich vervolgens bij het koken aan. We hadden weliswaar voldoende campinggas bij ons maar als je dan vervolgens je gasfornuis thuis in de garage laat liggen, heb je er nog niks aan. Gelukkig hadden we wel nog en éénpitsbrander bij ons. Zo konden we toch koken. Weliswaar moest er nu goed gepland worden maar dat was verder geen probleem.

Na het eten hebben we nog een wandeling langs de Oresund gemaakt in de richting van Landskrona. Het dorpje zelf stelde niet zo veel vor maar het uitzicht op Denemarken was wel aardig. Later op de avond begon het helaas weer te regenen maar daar hebben we uiteindelijk niet meer zoveel van meegekregen