Home
Heenreis
Zweden
Noordkaap
Tromsø
Nordland
Fjorden
Terugreis
Dino
Home Tim en Petra

Via Bergen naar huis

Donderdag 2 augustus 2007

Toen we vanmorgen wakker werden, kwam de regen nog steeds met bakken uit de hemel. We hebben dus lekker uitgeslapen en gewacht tot het wat droger werd. Toen dit niet gebeurde, zijn we tegen elf uur toch maar tijdens een enorme hoosbui richting stad vertrokken. Bij de receptie hebben we eerst twee "Bergencards" gekocht en terwijl de camping langzaam maar zeker in een steeds groter zwembad veranderde, gingen wij het mooiere weer te gemoed. In Bergen was het namelijk droog en scheen de zon.

De auto hebben we in een parkeergarage achter gelaten en omdat het droog was, hebben we de gratis shuttlebus voorbij laten gaan en zijn we lekker te voet naar het centrum gegaan. Daar hebben we eerst een bezoek gebracht aan de Bryggen. Aan deze voormalige handelskade staat nog steeds een rijtje traditionele houten huizen. Deze huisjes zijn nog in originele staat en worden ook zo gehouden. Vanwege hun authentieke karakter zijn ze ook opgenomen in de al eerder genoemde werelderfgoedlijst. NA een korte wandeling tussen de huisjes hebben we een kijkje genomen in Håkonshall. Daarna hebben we een uurtje rondgekeken in het Bryggenmuseum en voor de lunch hebben we nog even de Mariakerk bezocht. Als lunch hebben we op de vismarkt een lekkere salade gekocht. De markt had verder weinig met een echte vismarkt te maken. Het was gewoon een grote toeristenmarkt waar ze ook vis verkochten.

   

   

Na de inwendige mens wat aandacht gegeven te hebben, zijn we met et kabeltreintje omhoog gegaan om van het uitzicht over de stad te genieten. Toen we boven kwamen, begon het voor de afwisseling weer eens te regenen. Omdat er boven verder toch niets te doen was, zijn we maar weer naar beneden gegaan en zijn we richting aquarium gewandeld. Daar ware we eigenlijk net te laat voor het voeren van de pinguïns en de zeehonden. Toch hebben we ons daar prima vermaakt met het bekijken van de vel aquaria met exotische en minder exotische vissen.

Toen we om half vijf weer op straat stonden, zijn we op zoek gegaan naar een restaurant. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we voor de gevraagde bedragen zelf een aantal dagen vorstelijk konden koken. In plaats van een restaurant hebben we toen een supermarkt gezocht waar we een paar lekkere entrecotes gehaald hebben die we bij de tent lekker hebben opgegeten. Ondertussen daalde de zoveelste plensbui op onze tent neer en veranderde alles om ons heen in een modderbad. Wij stonden gelukkig boven op een heuveltje dus al het water liep bij anderen de tent in. Bij ons was het lekker warm en droog.

Vrijdag 3 augustus 2007

Voor de afwisseling klopten de weersvoorspellingen eens een keer. Toen we de tent afbraken in Bergen regende het nog af en toe en ook onderweg naar Kristiansand kwamen er nog enkele buien naar beneden maar uiteindelijk trok het helemaal open, verdwenen de wolken en bleef er alleen een blauwe lucht met een aangenaam zonnetje over.

Het eerste deel van de reis ging vandaag door het Hardangerfjord. Het was een mooie route al was de weg af en toe erg smal. Als die weg dan ook door campers, vrachtwagens en bussen wordt gebruikt, betekent dat dus dat het niet erg opschiet. Zo hadden we wel genoeg tijd om te genieten van de mooie omgeving. Ook de rest van de dag was de omgeving war we door reden erg de moeite waard. Zo kwamen we door het Røldal en het Setedal.

   

   

Onderweg zijn we nog gestopt bij een mooie waterval maar verder zijn we gewoon stug doorgereden.

       

We waren uiteindelijk om half zeven op de camping in Kristiansand. Aangezien we niet op de Kees-Verkerk-Camping wilden staan, kwamen we op de Hamre Familiecamping uit. Gele nummerboren waren hier zeldzaam maar er waren wel veel Noorse families met kleine kinderen. het heet ook niet voor niets een familiecamping.

's Avonds koelde het weer flink af maar aangezien we nog ruim in het gas zaten, hebben we weer lekker de kachel aangemaakt.

Zaterdag 4 augustus 2007

We hadden er een beetje op gerekend dat we vanmorgen door de zon de tent uit gebrand zouden worden. Dat viel helaas een beetje tegen. Toen we wakker werden was het zwaarbewolkt en we hebben de zon de hele dag niet gezien. Van ellende zijn we toch nog maar Kristiansand gaan bekijken. Eerst hebben we kerk aan een snelle inspectie onderworpen en daarna hebben we in de haven gekeken waar de boot van Masterferries vertrok. Dit was snel gevonden en omdat het weer begon te regenen, zijn we maar eens een winkelstraat ingedoken. Daar heeft Tim zich nog wat Engelse boeken gekocht zodat hij zich de rest van de vakantie niet hoeft te vervelen. De rest van de dag hebben we lui in en om de tent doorgebracht. Het was niet koud, het was alleen jammer dat de zon niet scheen.

Zondag 5 augustus 2007

Vandaag was het veel beter weer. In de loop van de dag kwam er steeds meer zon en steeg het kwik tot zeer aangename hoogte. Het spreekt dus voor zich dat we helemaal niets nuttigs gedaan hebben vandaag.

Maandag 6 augustus 2007

Vandaag werden we wel door de zon de tent uit gejaagd. We konden lekker in de zon ontbijten en daarna rustig de tent schoonmaken en opruimen. Om kwart voor elf hadden we alles opgeruimd en ingepakt en konden we nog lekker een uurtje genieten van de zon. Om kwart voor twaalf vertrokken we naar de haven waar we twintig minuten later alweer in de zon zaten te lezen. Aangezien de boot niet om één uur ging, zoals op het ticket stond, maar pas om half twee, waren we veel te vroeg. Om kwart over één mochten we eindelijk aan boord en om twintig voor twee vertrokken we richting Hanstholm in Denemarken.

Aangezien we de goedkoopste tickets hadden, zaten we in een soort vliegtuigopstelling. Je kon wel gewoon opstaan, rondlopen en taxfree shoppen. Petra maakte de laatste Noorse kronen op aan pizza en parfum en voor we er erg in hadden, reden we iets over vier uur Denemarken binnen. Toen moesten we een beslissing nemen over de te kiezen tactiek. Uiteindelijk besloten we het er op te wagen om gewoon naar huis te rijden. Het bleken ruim 930 kilometer te zijn die we in een krappe negen uur hebben afgelegd. Het schoot allemaal erg goed op en ook op de Duitse autobaan was 's avonds niet veel te doen. De enige tegenvaller was dat het begon te regenen toen we het Roergebied binnen reden. Dat was niet de bedoeling.

Na een mooie vakantie waren we precies om één uur weer thuis. Daar hebben we nog een machine was aangezet en daarna zijn we lekker gaan slapen in ons eigen bed. Zo kwam er een einde aan een mooie, koude en natte vakantie. De vooraf verwachtte 7000 kilometer werden er iets meer (9267) maar dat was het wel waard.