Home
Negombo
Habarane
Kandy
Nuwara Eliya
Bandarawela
Yala
Unawatuna
Colombo
Dino in Sri Lanka
Home Tim en Petra

Bandarawela

 

Zondag 31 december 2006

Na het overdadige diner van zaterdagavond had niemand echt honger bij het ontbijt. Dat was niet zo erg want voor zo’n luxe hotel viel het ontbijt toch een beetje tegen. Om acht uur vertrokken we vervolgens via een schitterende route tussen de theeplantages door de bergen in. Het ging langzaam omhoog naar Horton Plains. Daar hebben we van tien tot half twee een zeer afwisselende wandeling gemaakt. We liepen door de bossen en over de vlakte. Af en toe was het heel heuvelachtig en daarna was het weer helemaal vlak. Op het verste punt van de route houdt de vlakte ineens op en is er een steile afgrond van zo’n 900 meter. Deze plek noemen ze daar Worlds´ End.

Met Rick en Eveline heeft Tim nog even gekeken wat er na het einde van de wereld komt maar het bleek dat daar weer een nieuwe wereld begint J. Na dit vastgesteld te hebben zijn we doorgewandeld naar Baker´s Falls. Dit was een aardig watervalletje.

Na zo´n kleine tien kilometer gewandeld te hebben hadden we wel zin in een hapje eten. Het duurde echter nog tot half vier voordat we wat kregen. Onderweg naar Bandarawela wist Anthony blijkbeer geen geschikt restaurant waar ze eten serveerden dat onze tere ingewanden zouden kunnen verdragen. Hij was vandaag sowieso erg kortaf en reed als een idioot de berg weer af. Ook reed hij tot twee keer toe bijna een voetganger overhoop.

Na aankomst in het hotel hebben we eerst een hapje gegeten en daarna hebben we eens ingecheckt. Het Bandarawela Hotel was een echt koloniaal hotel uit 1893 waar de theeplanters logeerden als ze naar de ´grote´ stad kwamen. Alleen jammer dat er de laatste 75 jaar niet veel meer aan de kamers is veranderd! Het was allemaal wat primitief maar voor één nacht wel te doen.

Na het inrichten van de kamer hebben we het centrum van Bandarawela nog even onveilig gemaakt. De enige reden waarom dit langer dan tien minuten duurde, was dat we weer een leuke markt tegen kwamen.

   

Na een lekker warm bad en een kort dutje waren we om acht uur weer present voor het oudejaarsdiner. Er moest wel $25,- p.p. voor worden neergeteld maar tegen onze verwachtingen in was het eten uitstekend! Er was een buffet met koude voorgerechten, een buffet met warme voorgerechten, een BBQ met vlees en vis, een poot van een groot dier op een grilplaat, gefrituurde garnalen en een groot buffet met lekkere toetjes. We hebben ons dus weer eens heerlijk rond gegeten.

Rond half twaalf hebben we ons op de galerij voor onze kamers teruggetrokken en daar hebben we het nieuwe jaar afgewacht. Precies om twaalf uur barstte er een enorm vuurwerk van tien vuurpijlen los. Dat was voor ons het sein om ook onze sterretjes aan te steken en het nieuwe jaar welkom te heten. Om kwart over twaalf zijn we vervolgens naar bed gegaan.

Click for Nuwara Eliya, Sri Lanka Forecast