Home
Blerick - Macuto
Macuto - El Cocuy
Henri Pittier
Puerto Colombia
Merida
Andestrek
Llanos
Naar Ciudad Bolivar
Angel Falls
Ciudad Bolivar
Orinocodelta
Rancho San Andres
Caripe
Caripe - Santa Fé
Santa Fé
Santa Fé - Blerick
Home Petra en Tim

1 augustus 2004         Blerick - Macuto

Ons nieuwe avontuur begon om 03.00 uur toen we door Jan en Hanny werden opgepikt. Na een snelle rit naar Amsterdam waren we om iets over half vijf op Schiphol. Daar was het al behoorlijk druk met passagiers naar zonnige bestemmingen. Grote koffers, korte broeken, blikjes bier en draagbare CD-spelers met feestmuziek waren alom aanwezig. Gelukkig waren er ook enkele mensen met rugzakken, afritsbroeken en rugzakken aanwezig. Dit bleken al snel reisgenoten van ons te zijn. Van de Boababvertegenwoordiger kregen we de tickets en we maakten kennis met onze reisgenoten. Na het inchecken hebben we nog even een Yellow Bag gevuld en een broodje gegeten en toen was het tijd om naar Frankfurt te vliegen.

Daar hadden we twee uurtjes de tijd om bij het volgende vliegtuig te komen. Daarvan hebben we al een uur gebruikt voor het passeren van de paspoortcontrole: Deutsche grundlichkeit!! Daarna volgende een de lange vlucht naar Caracas. Onderweg werden we weer als vanouds volgestopt met eten en drinken. Daarnaast een leuke film (Shrek 2) en een paar uurtjes slapen.

 

 

In Caracas waren we mooi op tijd. Hierdoor stonden we vooraan bij de douane terwijl de passagiers van de vier vliegtuigen die na ons landden daar nog wel even gestaan hebben. Buiten de douane stond onze reisleidster ons al op te wachten en na het wisselen van dollars (natuurlijk weer zwart voor en betere koers ;-)) vertokken we met de bus naar het hotel enkele kilometers buiten Caracas. Daar volgde een briefing en de eerste echte kennismaking. Beroepen, leeftijden en andere persoonlijke gegevens werden direct door iedereen prijsgegeven zodat het wat duidelijker is met wie we te maken hebben. Daarna zijn we nog even de zee ingedoken. Het avondeten in het plaatselijke restaurant was prima. We weten alleen nog steeds niet wat we nu precies gegeten hebben (behalve dan dat het vis was).