Home
Blerick - Macuto
Macuto - El Cocuy
Henri Pittier
Puerto Colombia
Merida
Andestrek
Llanos
Naar Ciudad Bolivar
Angel Falls
Ciudad Bolivar
Orinocodelta
Rancho San Andres
Caripe
Caripe - Santa Fé
Santa Fé
Santa Fé - Blerick
Home Petra en Tim

20 augustus 2004       Ciudad Bolivar – Rancho San Andres

In alle vroegte vertrokken we uit Ciudad Bolivar. De reis ging naar een ranch in de buurt van Maturin. Onderweg werd er eerst gestopt bij de Cachamay-watervallen. Dit stelde niet zo veel voor maar was mooi weer even de gelegenheid om de benen te strekken. Daarna moesten we de Rio Orinoco over. Na ruim een uur wachten konden we eindelijk op de veerboot en na een kwartiertje stonden we aan de andere kant. Maar goed dat we met de busjes waren want nu mochten we vooraan gaan staan. Als we gewoon aan hadden moeten sluiten had het oversteken ons een hele dag gekost.

 

 

Onderweg moesten we ook tanken maar het bleek dat er nergens meer diesel te krijgen was. De oplossing was toen dat er wat diesel uit een vrachtwagen werd overgeheveld in een emmer en die werd leeggeschept in onze tanks.

 

Na aankomst in de Orinocodelta hebben we eerst geluncht (kip) en een daarna hebben we een boottocht door de delta gemaakt. Langs de woningen van de Warao-indianen en door de mangrovebossen dobberden we rustig richting Atlantische oceaan. Onderweg hebben we nog een junglewandeling gemaakt waarbij we tot onze knieën in de blubber wegzakten. Ook hebben we geprobeerd om wat piranha’s te vangen. Natuurlijk weer zonder succes. Verder hebben we weer veel vogels gezien (o.a. toekans).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het vissen zijn we teruggekeerd naar het vertrekpunt. Daar heeft Tim een indiaan gelukkig gemaakt met zijn oude loopschoenen en toen de busjes terug waren van hun reisje naar het ziekenhuis (Annet had een darminfectie die niet over wilde gaan dus die heeft een liter vocht per infuus toegediend gekregen en wat antibiotica) konden we verder naar de Ranch. Daar kwamen rond 20.00 uur aan. Daar hebben we later gebarbecued, getafeltennist en lekker geslapen.