Home
Blerick - Macuto
Macuto - El Cocuy
Henri Pittier
Puerto Colombia
Merida
Andestrek
Llanos
Naar Ciudad Bolivar
Angel Falls
Ciudad Bolivar
Orinocodelta
Rancho San Andres
Caripe
Caripe - Santa F
Santa F
Santa F - Blerick
Home Petra en Tim

2 augustus 2004         Macuto El Cocuy

Na een uitstekende nachtrust vertrokken we om 7 uur richting Caracas. Daar werden we iets buiten het centrum afgezet en na een bezoek aan de plaza Bolivar (het centrale plein in ieder(e) stad / dorp) werd er eerst ontbeten. Daarna hebben we nog een kleine wandeling door het centrum gemaakt en toen de bus uiteindelijk weer gemaakt was (lekke band) werd koers gezet naar Maracay. Daar hebben we bij een Pizzahut en Burger King de magen gevuld en daarna vertrokken we naar het nationaal park Henri Pittier. Dit ligt hoog in het kustgebergte en bevat onder andere een prachtig nevelwoud.

 

Na enkele fotostops werden we op het hoogste punt losgelaten en konden we met de benenwagen een uurtje naar beneden wandelen. Op de bomen groeiden veel mos en epifyten en langs de kant van de weg groeiden vele planten die je bij het gemiddelde tuincentrum ook tegenkomt. Het formaat van de planten was alleen iets anders.

Na een uurtje werden we weer door de bus opgepikt en gingen we verder richting ons onderkomen voor de eerste nacht in hangmatten. Na een korte wandeling en een steile klim kwamen we bij Bibi in de nederzetting El Cocuy. Zijn hutje op de berg kijkt schitterend uit over het nationaal park en we hebben ons dan ook uitstekend vermaakt met het zoeken naar kolibries en andere leuke vogels, slakken en hagedissen.

  s Avonds was er een lekkere maaltijd (een enorme Dorade die in aluminiumfolie op een houtvuur was gaargestoofd) en na een gezellige avond op het terras werden de hangmatten opgezocht. De meesten hebben niet geweldig geslapen. Ook wij hadden niet genoeg geoefend thuis. Tim heeft enkele uurtjes geslapen maar Petra heeft bijna geen oog dicht gedaan.