Home
Blerick - Macuto
Macuto - El Cocuy
Henri Pittier
Puerto Colombia
Merida
Andestrek
Llanos
Naar Ciudad Bolivar
Angel Falls
Ciudad Bolivar
Orinocodelta
Rancho San Andres
Caripe
Caripe - Santa Fé
Santa Fé
Santa Fé - Blerick
Home Petra en Tim

3 augustus 2004         El Cocuy – Puerto Colombia

 Enigszins gebroken zat iedereen aan het ontbijt. Daar ontvingen we de laatste twee reisgenoten. Zij hadden het vliegtuig in Amsterdam gemist en waren via allerlei omzwervingen uiteindelijk toch nog aangekomen. Vanaf acht uur hebben we een schitterende wandeling gemaakt door het nationaal park. Dwars door de tropische bossen vol met kamerplanten en fruitbomen hebben we tot ongeveer half drie gewandeld. Naast de vele plantensoorten waren er ook vele soorten vogels, vlinders en andere insecten. Ook zijn we een leuk slangetje tegengekomen (ongeveer een meter lang en zo dik als een pols).

Onderweg hebben we een suikerfabriekje bezocht en nog wat gezwommen in een bergstroompje. Bij de plaatselijke Lourdesgrot hebben we tussendoor geluncht.

Het was erg warm en benauwd dus er is behoorlijk wat gezweet. Terug bij Bibi was een lekkere koude cola dus wel verdiend. Petra vond onderweg nog een leuk horloge dat ze maar als fooi aan één van de gidsen cadeau heeft gedaan. Hij leek er erg blij mee.

     

                                 

Daarna ging het met de bus weer verder naar de kust. In Puerto Colombia hadden we een leuke posada aan zee. Het strand was echter niet veel soeps dus hebben we ons naar een verder gelegen strandje laten brengen. Hier was alles prima in orde: blauwe zee, wit strand, palmbomen en zon. Hier hebben we ons in de golven lekker uitgeleefd en na een lekkere maaltijd hebben we heerlijk geslapen.