Home
Foto's
Krant
Mijn eerste ...
Home Tim en Petra

Luuk Schreurs
15 - 09 - 2009

Dagboek

3 december 2010

Sinds mijn vorige berichtje is er weer heel veel gebeurd. Dat met die verkiezing is helaas niets geworden. Doordat er vijftigduizend blije babies mee deden, werd het stemmen een rommeltje.
We zijn weer twee keer op vakantie geweest; één keer met de vouwwagen naar het Schwarzwald en naar het meer van Annecy en nog een keer met de auto naar Berlijn.
Ik heb mijn eerste verjaardag gevierd, ik heb eindelijk mijn eerste twee tandjes en ik kan nu eindelijk lopen. Papa en mama komen nu dus handen tekort om mij overal uit de buurt te houden.
Vandaag heb ik ook mijn eerste diploma gehaald. In het zwembad heb ik mijn Pietendiploma gehaald!!

 

8 juli 2010

Papa en mama zijn zo trots op mij dat ze me hebben aangemeld voor de verkiezing 'Blijste baby van Nederland'

Vanaf 1 augustus kan er gestemd worden !!

25 oktober t/m 7 december

De laatste maand is het schrijven van verhaaltjes er toch een beetje bij ingeschoten. Enerzijds had dat te maken met het feit dat ik niet heel veel nieuws mee maak. Anderzijds gaat het niet zo goed met papa dus heeft hij ook niet veel zin om mijn verhaaltjes allemaal op internet te zetten. Hij heeft nu de fotopagina's weer een beetje bijgewerkt dus jullie kunnen zien hoe ik de afgelopen maanden gegroeid ben. En gegroeid ben ik. Ik weeg nu al meer dan zes kilo. Nog even en ik ben twee keer zo zwaar als toen ik geboren werd.
Ik heb ook al mijn eerste spuitjes gehad. Ik vond het niet leuk en heb 's avonds nog flink wat herrie gemaakt. Toen mama na een expeditie door Venlo (op zoek naar kinderparacetamolzetpillen) weer thuis kwam, had papa me al gekalmeerd en weer in bed gelegd. Ook papa en mama hebben een spuitje moeten halen. Zo krijgen zij niet de Mexicaanse varkensgriep en kunnen ze mij dus ook niet besmetten.
Opa Herman en oma Angelien zijn ook weer terug in het land. Ze hebben me nu al heel vaak gezien en oma heeft me ook een leuk kunstje geleerd. Ik doe nu niets liever dan naar iedereen mijn tong uitsteken. Verder kan ik al heel goed lachen en doe ik ook al veel spelen mijn mijn handjes. Ook kan ik uren zwaaien naar de beestjes van de mobile. Alleen dat muziekje begint me een beetje te vervelen. Papa en mama hebben daar ook last van. Ik doe ook al hele verhaaltjes vertellen. Jammer dat nog niemand begrijpt wat ik zeg.

19 t/m 25 oktober

Gezondheid

Omdat mijn dagelijkse avonturen toch wel steeds erg veel op  elkaar lijken, heeft papa besloten dat ik nog maar één keer per week een verhaaltje voor jullie schrijf. De afgelopen week stond weer in het teken van slapen en drinken. Omdat mijn spruw nog niet helemaal over was, heeft mama nog wat extra medicijnen gehaald en ben ik nog de hele week behandeld met dat smerige spul. Ik heb wel een aantal dagen wat minder goed gedronken en dat zie je ook terug in mijn groeidiagram. Het is gelukkig niets om je zorgen over te maken.
Na mijn doucheavontuur van vorige week zondag, ben ik deze week twee keer in bad geweest. Dat was steeds wel nodig want ik heb me weer een aantal keren flink onder gescheten. Aangezien ik soms een hele dag niet hoef te poepen, komt er dan de volgende dag extra veel. Dat kunnen de luiers niet altijd aan. Mama is nu dan ook maar over gestapt naar een grotere maat Pampers in de hoop dat alles er nu wel in past. Zondag ben ik met papa in het grote bad geweest. Het zitje vonden we allebei niet zo leuk. Een beetje rond dobberen was veel leuker.

Bezoek

Deze week is er ook weer bezoek geweest. Dinsdagmiddag was de overbuurvrouw met haar dochter op bezoek. 's Avonds kwamen de lopers van de voormalige ING-businessrunning-club van papa en mama langs. Ze hadden een tegoedbon voor een fotorapportage bij zich. Ik wordt dus ook nog een keer door een echte fotograaf op de foto gezet! Woensdagavond kwamen een paar collega's van papa op bezoek. Ze hadden een leuke babywalker bij zich. Als ik over een tijdje wil gaan lopen, heb ik alvast een rollator om mee te oefenen. Verder zijn opa en oma natuurlijk op bezoek geweest. Vrijdag is oma Hanny op komen passen zodat mama boodschappen kon gaan doen

Uitstapjes

Naast het bezoek dat bij ons langs kwam, zijn we ook nog een paar keer op stap geweest. Allereerst natuurlijk het wekelijkse uitstapje naar de Boekend. Daar heb ik mama een rondje door de tuin gewandeld op zoek naar opa. Zaterdag zijn we helemaal naar Oss geweest. Van dat bezoek wilde ik helemaal niets missen. Toen ze me op de kamer van Kevin in de reiswieg legden, ben ik weer heel snel herrie gaan maken. Ik had het veel te warm, mijn luier zat weer helemaal vol en er zat lucht in mijn darmen. uiteindelijk ben ik pas op weg naar huis weer in slaap gevallen. Daarna heb ik de rest van de nacht ook zeven uur achter elkaar geslapen. Als laatste uitstapje ben ik gisteren met mama naar het dorp gereden om papa en tante Anita aan te moedigen bij de Bridge-to-bridge-loop. Papa kon tante Anita net niet bijhouden. Hij moet toch eens wat meer gaan trainen. Na het lopen heeft iedereen wat gedronken in het Raodhoës. Ik kreeg alleen heel veel aandacht van bekenden van papa en mama en van opa en oma. Pas toen we weer thuis waren, kreeg ik weer drinken. Dat duurde nog eens extra lang omdat mama geen geld voor de parkeerautomaat had (hihi).
Deze week heeft papa vakantie dus misschien dat we nog wel andere leuke uitstapjes gaan maken.

18 oktober

Vanmorgen heb ik eerst met papa mijn krachtoefeningen gedaan. Ik ga al heel goed vooruit. Daarna is papa gaan rennen en om twaalf uur zijn mama en ik naar Tegelen gereden om na de survivaltraining van de Elfkes gezellig mee thee te drinken en appelflappen te eten. Daar bij Moniek heb ik ook een flesje melk gedronken en daarna ben ik in de maxi-cosi in slaap gevallen. Toen we weer thuis waren, heb ik eerst nog wat geslapen en toen heb ik me weer snel gemeld met honger. Toen ik me meldde voor de volgende voeding, heeft mama me eerst mee naar beneden genomen. Daar heb ik mijn luier eens flink vol gemaakt. Zo vol dat het er niet allemaal in paste. Het liep langs mijn benen omlaag en  al mijn kleren (en mama) zaten onder de poep. Ze hebben me toen maar eerst schoon gemaakt en daarna ben ik met papa onder de douche geweest. Dat vond ik wel leuk. Alleen als al dat water recht op mijn gezicht viel, keek ik een beetje moeilijk. Daarna was het eigenlijk de bedoeling dat ik zou gaan slapen. Daar was ik het echter niet zo mee eens. Ik heb net zo lang liggen jengelen totdat mama me weer uit bed haalde. Met de fopspeen heeft ze me toen nog een tijdje rustig gehouden.

17 oktober

Waar papa en mama gehoopt hadden dat ik na mijn badje van gisteravond lekker lang zou slapen, kwamen ze bedrogen uit. Ik heb vandaag steeds maar een paar uurtjes geslapen en niet heel erg goed gedronken. Het lijkt erop dat, ondanks de smerige medicijnen die mama me steeds geeft, de spruw weer erger wordt. Als het morgen nog zo is, belt mama maandag de dokter weer.
Vanmiddag zijn we om vijf uur naar de opening van het nieuwe werk van tante Anita geweest. Eerst zijn we door de binnenspeeltuin van Ballorig gewandeld. Ik ben nu nog te klein maar als ik over een paar jaar wat groter ben, lijkt het me erg leuk. Tijdens de opening heb ik eerst uitgebreid geslapen en toen ik wakker werd, heb ik lekker uit een flesje melk gedronken. Eerst heeft papa me een deel gegeven en daarna was tante Anita weer aan de beurt. Die moest toch net even uitrusten omdat ze op haar vrije dag hard had moeten werken.
Toen we om acht uur weer thuis waren, ben ik eerst gaan slapen. Daarna heb ik me weer regelmatig gemeld voor wat slokjes melk.

16 oktober

Het is dan eindelijk duidelijk op wie ik nu het meeste lijk. Papa heeft vandaag bij opa en oma Schreurs in het fotoalbum gekeken en op de foto die hij meebracht is duidelijk te zien dat ik als baby toch wel heel erg veel op hem lijk. Gelukkig heb ik ook nog wel wat eigenschappen van mama maar verder kunnen we er toch niet onderuit. (op de eerste foto zie je mama, in het midden lig ik en rechts zie je papa)

Vandaag is er weer veel bezoek geweest. Eerst is Marianne (een collega van mama) op bezoek geweest met Meike. Meike vond mijn vliegtuigje erg leuk. Ze heeft er wel een half uur op rondgevlogen door de woonkamer. Ook hadden ze allemaal kleertjes bij zich die ik mag uitproberen. Daarna zijn tante Anita en oma Hanny is nog even langs geweest. Ze waren met winkelen hele leuke kleertjes tegen gekomen en die hadden ze voor mij gekocht. Misschien kan is ze morgen wel aan naar de opening van 'Van Harte'. Later is meneer Ed van de JGZ is ook nog even langs geweest. Hij heeft gekeken of papa en mama mij wel goed inwikkelen als ik slaap. Het bleek niet zo ingewikkeld te zijn.
Vanavond zijn ome Jan en tante José op bezoek geweest. Ze hadden leuke kleertjes voor mij gekocht. Na het bezoek hebben papa en mama me weer in bad gedaan en na het drinken ben ik weer lekker gaan slapen.

15 oktober

Ook vandaag was weer een relatief rustig dagje. Ik ben overgestapt naar vijf voedingen alleen zijn papa en mama nog niet zo blij met het ritme. Daar willen ze nog wat aan gaan sleutelen. Ze wachter er waarschijnlijk mee tot volgend weekend. Dan gaat de wintertijd namelijk in.
Vanmiddag wilde mama graag naar stad om wat te winkelen. Oma Hanny heeft toen opgepast. Ik heb me voor deze eerste keer voorbeeldig gedragen. Ik heb de hele tijd geslapen. Oma hoefde dus niet in actie te komen. Mama had allemaal leuke dingen voor mij gekocht. Ik heb nu twee nieuwe puzzels, een zwembandje en een paar bijtringen. Ook heeft mama nog een paar leuke slabbetjes met wilde dieren gevonden.
's Avonds zijn er weer een paar collega's van mama op bezoek geweest. Het was weer erg gezellig. Jammer dat ik er weer helemaal doorheen geslapen heb.

14 oktober

Eindelijk eens een lekker rustig dagje. We zijn nergens naar toe geweest. Ik heb dus lekker kunnen slapen, drinken en fitnessen. Opa Jan is nog even langs geweest maar verder was er niets bijzonders. Toen papa om half zeven naar school ging voor de ouderavond, vond ik het leuk om mama bezig te houden. Ik voelde me niet helemaal goed want er zat allemaal lucht in mijn darmpjes. Pas tegen half negen werd ik weer rustig. Toen ze me om tien uur vervolgens in bad deden, heb ik in het warme water allemaal smerig stinkende scheetjes gelaten. Papa vond het niet grappig.

13 oktober

Vandaag is een speciale dag voor mij; voor het eerst ben ik met 'meneer Schreurs' aangesproken in het openbaar. Dat was bij de dokter. Hij had niet naar mijn leeftijd gekeken en riep toen 'meneer Schreurs' naar de spreekkamer (hihi). Hij constateerde dat mijn spruw bijna weg was. Hij heeft nog wat nieuwe medicijnen voorgeschreven en daarna mochten we weer naar huis. Vanmiddag had ik weer niet zo'n zin om te slapen dus heeft mama me in de box gelegd. Later ben ik toch in slaap gevallen en toen heeft ze me naar bed verplaatst. 's Avonds is tante Anita nog langs gekomen en die is heel gemeen geweest. Ze heeft mama geleerd hoe ze me in bed vast moet binden. Ze hebben me met doeken zo stevig ingepakt dat ik niet meer met mijn armpjes kan zwaaien. Zo kan ik mezelf niet meer wakker meppen. Mama vond het eigenlijk heel zielig. Ik heb haar dan ook extra zielig aangekeken. Daarna heb ik wel lekker rustig geslapen.

12 oktober

Mama heeft de smaak te pakken gekregen. Omdat het vanmorgen zonnig weer was, heeft ze me in de reiswieg gelegd en zijn we naar de Boekend gewandeld. Daar hebben we een uurtje met oma doorgebracht. Ze heeft me van alles laten zien. Zo hebben ze een heel leuk vogeltje in een kooitje. Ondanks dat mama me bij oma al aangelegd had, had ik thuis nog steeds verschrikkelijke dorst. Ook later op de middag heb ik steeds weer laten merken dat ik onverzadigbaar ben. Toen papa thuis kwam, heeft hij me in de box gelegd zodat mama nog een uurtje rustig kon liggen. Daarna heb ik weer lekker gedronken. Toen papa en mama ook gegeten hadden, hebben ze me ingepakt en zijn we naar de atletiekbaan gereden. Daar heb ik kennis gemaakt met de rennende dames die mama normaal gesproken iedere maandag pest met gekke oefeningen. Ik was een beetje verlegen en heb alleen van onder mijn wimpers naar de dames gekeken. Toch vonden ze me erg lief. Ze hadden ook cadeautjes gekocht. Ik heb nu een koffertje met mijn eigen naar erop. Zo weten we dan op het vliegveld tenminste meteen welke koffer van mij is. Het koffertje is wel iets te groot voor in mijn eigen vliegtuig.
Toen we weer thuis waren, heb ik eerst nog een paar uurtjes geslapen. Daarna hebben papa en mama me nog even in bad gedaan en na een voedzame maaltijd hebben ze me weer in bed gestopt.

11 oktober

Toen ik vanmorgen even een oogje open deed, keek ik recht in het gezicht van Saskia. Het bleek dat ik in de reiswieg lag en dat mama en Saskia met mij een rondje door de Klingerberg aan het wandelen waren. Papa was ondertussen met de rest van de Elfkes een rondje door de Blerickse Bergen aan het rennen. Toen iedereen weer bij ons thuis was, hebben ze allemaal beschuiten met muisjes gegeten en daarna mochten papa en mama de cadeaus uitpakken. We kregen een hele mooie garage en een leuk vliegtuigje. Daarmee kan ik later mijn eerste verre reizen gaan maken. Papa en Roel hebben de garage in elkaar geknutseld en dat bleek toch nog best tegen te vallen. Toen ik eindelijk helemaal wakker was, heeft Saskia me de fles gegeven. Daarna is iedereen naar huis gegaan en om twee uur vertrokken we naar Grubbenvorst. Daar gingen de Elfkes een ijsje eten en ik mocht ook mee. Meneer Clevers vond het zo leuk dat ik nu al mee ijs kwam eten dat ik een luisterboekje kreeg over Hommie de Hommel die ijs gaat eten. Toen we weer thuis waren, heb ik laten horen dat ik toch ook wel weer wat wilde eten.

    HOMMIE HEEFT TREK IN ...IJS    LOUS SCHEEN       

10 oktober

Toen ik vanmorgen wakker werd, moest ik ineens heel snel gaan drinken omdat mama naar de kapper moest. Toen ze weg ging, was ik eigenlijk nog niet voldaan. Tante Anita heeft me toen om half elf nog maar een flesje gegeven. Toen mama weer thuis was heb ik nog een half uur gedronken alsof ik nog niets gehad had. Na een paar uurtjes slapen werd ik weer wakker vlak voordat de buren op bezoek kwamen. Ook nu had ik net iets te weinig gedronken vond ik dus ik ben lekker blijven herrie maken. Ook toen de buren weer weg waren, wilde ik niet rustig worden. Papa heeft me toen in de box gelegd en toen heb ik een tijdje liggen luisteren naar de klassieke muziek uit de mobile. Toen ik in slaap viel, wilde papa me in bed leggen. Daar was ik het echter niet mee eens. Uiteindelijk hebben ze me maar in bad gedaan en toen ik om half negen vol gedronken in slaap viel, heb ik tot diep in de nacht geslapen.

9 oktober

Na een rustige nacht heb ik vandaag weer gulzig gedronken. Rond de middag is opa Jan nog even op bezoek geweest. Hij kwam wat groente brengen en heeft mij nog even kunnen knuffelen. Na het eten zijn we naar Monique geweest. Daar hebben papa en mama het contract voor de opvang getekend en hebben ze met de mevrouw van Bambini-a-casa gekeken of alles wel veilig genoeg is voor mij. Daarna zijn we weer naar huis gegaan en daar heb ik voor het eerst de door mama afgekolfde melk uit een flesje gedronken. Het kostte wel wat moeite om de melk door het hele kleine gaatje naar buiten te zuigen. Toen ik uitgedronken was, heb ik kennis gemaakt met meneer Roel. Hij was net terug uit Venezuela en heeft hele spannende verhalen verteld. Ik hoop dat ik ooit ook zo'n leuke reizen mag gaan maken met papa en mama. Hij had een hele mooie pinguïn voor mijn dierentuin meegebracht. Omdat ik aan het flesje niet genoeg had, heeft mama me nog even aangelegd en om half acht ben ik naar bed gegaan. Terwijl papa en mama verder kletsten met Roel ben ik heerlijk gaan slapen.

8 oktober

Door alle emoties van dinsdag heb ik gisteren maar vijf voedingen gehad. Dat heb ik vandaag geprobeerd in te halen. Ik heb me steeds na twee uur weer gemeld en heb dan steeds gedronken als een gek. Vandaag is mama met me op pad geweest. Eerst zijn we bij opa en oma in de Boekend geweest. Daar heeft oma geprobeerd me de fopspeen met beschermhoes en al in mijn mondje te stoppen. Dat paste natuurlijk niet. Na het eten ben ik met mama naar de dames van de klantenservice van de zorggroep geweest. Het was erg gezellig. Daarna heb ik weer lekker gedronken en geslapen.
Toen papa om kwart over vijf thuis kwam, was mama me net uit aan kleden om in bad te gaan. Papa heeft me toen lekker gebadderd. Daarna heb ik gedemonstreerd dat je al op jonge leeftijd kunt beginnen met comazuipen ........
Vanavond zijn er weer collega's van mama op bezoek geweest. Ik heb ze niet gezien want ik heb de hele avond geslapen. Ze hadden een leuke puzzel voor mij meegebracht. Jammer is alleen dat we hem zondag ook al van de vriendinnen van mama gekregen hadden. Gelukkig kunnen we hem nog ruilen.

7 oktober

Aangezien ik best wel moe was van alle inspanningen van gisteren, heb ik met lekker rustig gehouden vannacht. Ook overdag heb ik het lekker rustig aan gedaan. Mama gaf me steeds wat van dat smerige medicijn en ik heb steeds geprobeerd het uit te spugen. Het helpt wel tegen de schimmel die ik in mijn mond heb. 's Avonds heeft het heel hard geonweerd. Ik was helemaal niet bang en heb er gewoon doorheen geslapen.

6 oktober

Omdat papa vandaag cursus en ouderavond had, was hij de hele dag weg. Ik was het daar niet mee eens en dat heb ik mama goed laten weten. Eerst heb ik na de ochtendvoeding mijzelf en mam helemaal onder gespuugd. Vervelend was het wel dat ik daarna een nieuw shirtje aan kreeg. Vervolgens vond mama dat ik om 08.45 uur genoeg gedronken had en heeft ze me in bed gelegd. Daar ben ik mopperend in slaap gevallen. Om 10.30 uur vond ik het genoeg geweest en heb ik mij goed laten horen. Ik had honger! Na de 1e drinkronde heb ik mama, maar ook een deel mezelf maar weer helemaal onder gespuugd. Mama mocht toen zelfs de vloer gaan poetsen (hihi). Mama was gewoon te laat met het spuugdoekje, eigen schuld! Toen heb ik tot 11.45 uur mogen drinken (heerlijk lang en lekker was dat). Toen ik mij om drie uur weer meldde, had ik er allemaal niet meer zo veel zin in. Ik had geen zin om te drinken, geen zin om te slapen maar wel zin om lekker te schreeuwen. Dat heb ik met tussenposen dan ook gedaan totdat papa om kwart voor tien thuis kwam. Mama wist niet meer wat ze er mee aan moest. Bij papa ben ik heel even rustig geweest maar daarna heb ik zijn trommelvliezen op de proef gesteld. Mama heeft in de tussentijd de huisartsenpost gebeld en daar mochten we om kwart over tien langskomen. Vanaf het moment dat we in de auto zaten, ben ik rustig geworden en ben ik in slaap gevallen. Jammer dat die vervelende dokter me weer wakker maakte omdat ze zo nodig in mijn mondje moest kijken. Zo kon ze wel constateren dat ik wat last van spruw had. Mama heeft bij de dienstapotheek een wondermiddeltje gehaald en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Toen we thuis kwamen, sliep ik en heeft papa me zo vanuit de maxi-cosi in bed gelegd. Ik heb er niets van gemerkt. Papa en mama zijn benieuwd hoe lang ik me rustig ga houden..........

5 oktober

Vandaag een beetje een vreemd dagje. Het begon allemaal redelijk normaal. Lekker drinken en daarna weer slapen. Toen hebben oma Hanny en mama me in bad gedaan. Toen oma me uitkleedde bleek dat de babykleertjes de laatste dertig jaar toch wel een beetje veranderd zijn :-)
Vanmiddag heb ik eerst weer geslapen. Toen papa om vier uur thuis kwam ben ik wat vreemd gaan doen. Dat waren ze zelf schuld. Papa en mama vonden het eigenlijk te vroeg voor mij om te drinken dus gaven ze me maar een beetje en verwachten toen dat ik toch zou gaan slapen. Ze denken zeker dat ik gek ben. Ik ben dan wel pas drie weken oud maar met eten houden ze me niet voor de gek. Ik heb dus flink geprotesteerd. Toen mama me eindelijk toch nog wat gaf, was het te laat. Uit protest ben ik langer wakker gebleven. Zo heb ik ook nog wat van het bezoek kunnen zien. Ik heb daarna lekker bij Marianne en Han in de armen liggen slapen. Toen mama me vervolgens om tien uur weer wilde voeden, viel ik halverwege al in slaap. Dat zal ze leren. Morgen laten ze me vast weer gewoon drinken.

4 oktober

We hebben een hele drukke dag achter de rug. Toen ik me vanmorgen te vroeg meldde, hebben papa en mama me eerst nog een uurtje zoet gehouden met een fopspeen. Pas daarna mocht ik me vol drinken. Zo konden we om tien uur op pad om tante Anita aan te moedigen bij de Océ-loop. Daar konden we mooi zien dat ze de 5 kilometer bij de dames won. Ik was heel trots op haar. Tijdens de prijsuitreiking in het hoofdgebouw van Océ heb ik door alle herrie heen geslapen. Pas op de terugweg naar de auto werd ik wakker en heb ik mama laten weten dat ik weer honger had. Ik kreeg thuis pas weer wat te eten.
Eenmaal thuis mocht ik weer lekker drinken en daarna heeft mama een uurtje op bed gelegen en is papa een stukje gaan rennen en bij oma en opa de planten water gaan geven. Toen hij weer thuis was, kwamen de vriendinnen van de mama van de opleiding in Nijmegen op bezoek. Toen was het ineens heel druk. Het eerste uur heb ik lekker geslapen en daarna ben ik eens komen kijken wat er allemaal aan de hand was. Ik had het snel gezien en dus heb ik maar weer snel de oogjes dichtgemaakt. Ik heb wel nog even gekeken naar de leuke cadeaus die ze hadden meegebracht.
Om half zes is papa met Gilles chinees gaan halen en na het eten zijn de gasten weer naar alle windrichtingen vertrokken. Papa heeft zijn gogo-collectie aan Jarno meegegeven want daar kan ik toch nog niets mee. Toen het bezoek eenmaal weg was, heeft mama me nog wat te drinken gegeven en daarna zijn we allemaal vroeg naar bed gegaan. Het was een vermoeiend dagje.

3 oktober

Na papa en mama vannacht een uurtje wakker te hebben gehouden, heb ik vanmorgen lekker uitgeslapen. Na het ontbijt had mama eindelijk eens tijd om zelf met de auto op pad te gaan. In de tussentijd heeft papa op mij gelet. Vanmiddag is tante Anita nog even komen knuffelen. Verder was het vandaag een lekker rustig dagje. Ik weeg intussen al bijna vier kilo.

2 oktober

Na het rustige dagje van gisteren was het nu weer tijd voor een wat inspannendere dag. Het begon allemaal heel rustig maar vanaf dat papa thuis kwam, werd het drukker. Daarnaast was ik vandaag ook nog eens onverzadigbaar dus wilde ik steeds heel veel drinken.
Vanmiddag zijn oom Rick, tante Eveline en mijn neefje Kevin op bezoek geweest. Ze hadden een leuke stapelolifant meegebracht. omdat ik toch nog te klein ben om er mee te spelen heeft Kevin hem alvast voor mij uitgeprobeerd. De eerste veranderingen zijn al aangebracht ..... Ook Lesta was meegekomen en hij vond mij heel interessant. Nadat papa frietjes gebakken had, was het tijd om weer afscheid te nemen. Nog voordat ze weg waren, stonden tante Miny en Rick al weer op de stoep. Die gingen uiteindelijk rond negen uur weer weg en toen waren papa en mama best wel moe. Ik had daarentegen nog wel energie dus ik heb 's nachts nog flink wat herrie gemaakt. Pas toen mama me nog wat extra melk gaf, werd ik weer rustig.

1 oktober

Een rustig dagje vandaag. Slapen, drinken en slapen. 's Middags kwam mijn oppasmama op bezoek met haar dochter. Bij hun ga ik vanaf januari ruim drie dagen per week overdag wonen als papa en mama centjes gaan verdienen. Ze hadden een leuk paardje meegebracht. Zo begint mijn dierentuin toch al aardige vormen aan te nemen. Toen ze op bezoek waren heb ik meteen goed laten horen dat ik er ook was. Zo hard hadden papa en mama me nog niet horen gillen. Na een paar slokjes melk was ik echter weer rustig.

30 september

Vandaag was mijn eerste dagje met mama alleen. Na ja, alleen? 's Morgens zijn opa Jan en tante Anita gebak komen eten en 's middags is oma Hanny me komen afdrogen en aankleden toen ik in bad was geweest. Mama moet nog een beetje oefenen met de tummytub. Eerst had ze al wat weinig water in mijn badje zitten en daarna was het ook nog een beetje aan de frisse kant. Ik heb mijn ongenoegen laten blijken door maar in het badwater te poepen. Verder heb ik vandaag vooral lekker gedronken en weer veel geslapen.
Vanavond zijn er nog twee collega's van Petra op bezoek geweest. Ze hebben hele leuke bouwblokken meegebracht. Ik mag er voorlopig alleen nog niet mee spelen want ze zijn voor kinderen vanaf 12 maanden :-(

29 september

Nadat ik vannacht mama goed bezig gehouden heb, heb ik vanmorgen weer flink bij gedronken. Papa heeft gisteren bij de Aldi een weegschaal meegebracht die tot vijf kilo gaat en daar hebben ze me vanmorgen even op gewogen. Ik weeg nu al ruim 3700 gram. Ik ben dus in twee weken al een halve kilo aangekomen. De wijkverpleegkundige die vanmorgen op bezoek kwam heeft papa en mama van alles verteld en hij heeft ook heel veel vragen gesteld. het bezoekje dat een uurtje zou duren, bleek uiteindelijk ruim anderhalf uur te duren. Hij heeft ook nog even naar mijn naveltje gekeken. Dat zag er prima uit.
Toen papa mij vanmiddag verschoonde heb ik hem eens lekker gefopt. Gisteren had ik al het verschoonkussen en mijn rompertje onder geplast, vandaag heb ik geprobeerd dat te overtreffen. Net op het moment dat papa de oude luier weghaalde en de nieuwe om wilde doen, heb ik lekker het aankleedkussen vol gescheten en daarna heb ik met een mooi fonteintje mij shirtje en rompertje nat geplast. Papa was niet blij met mij. Nadeel was wel dat papa me toen allemaal schone kleren aan moest doen en daar ben ik dan weer niet zo blij mee; al dat wringen en friemelen....

28 september

Vannacht heb ik heel onrustig gedronken. Ik heb veel met mijn armpjes gezwaaid en liet iedere keer de speen uit mijn mond schieten. Toch heb ik verder goed geslapen. Na mijn ontbijt had ik daar niet zo'n zin in. Ik heb wat liggen jammeren en uiteindelijk heeft papa me maar uit bed gehaald. Hij heeft me toen in bad gedaan en dat was wel weer heel lekker. Daarna werd het ineens heel druk. Net toen mama me weer wilde gaan voeden, kwam er een meneer voor de rolluiken en kwam tante Anita op bezoek. Om de meneer van de rolluiken niet in de weg te zitten, is mama me in de badkamer gaan voeden. Toen we daar net lekker zaten, belde tante Eveline. Ik heb me er niet aan gestoord en heb rustig doorgedronken. Daarna heeft tante Anita me in bed gelegd. Ze was bang dat ik het koud zou krijgen want ze heeft ook het dekentje over me heen gelegd. Ik liep helemaal rood aan. In bed ben ik een minuutje stil geweest en toen ben ik weer geluid gaan maken. Dit heb ik niet al te lang volgehouden. Per post kregen we vandaag ook nog een uitslag van de gehoortest:

Toen ik vanmiddag lag te slapen, zijn er nog een paar collega-mentoren van papa op bezoek geweest. Ze hebben een heel leuk voorleesboek over een pinguïn meegebracht. De pinguïn in de tuin werd er helemaal blij van.

   

Toen ik me om half zeven weer meldde om te eten, bleek ineens dat ik eerst nog vijf minuten fitnesstraining voor mijn nek moest doen. Ik vond het niet leuk en dat heb ik papa ook laten merken. Toch vond hij dat ik het goed deed.

27 september

Mama weet niet hoe ze het bij gegeten moet krijgen. Voorlopig valt ze alleen maar af. En dat terwijl ze toch de hele dag aan het eten is.
Ik was vandaag voor de afwisseling eens lekker rustig. Papa en mama vonden dit wel fijn. Toch hebben ze me twee keer wakker gemaakt om te eten zodat ik tussen half vier en half zeven zou slapen zodat ze mee konden nemen naar de atletiekbaan. Terwijl papa en mama rustig konden barbieknoeien, pasten tante Anita en Saskia goed op mij. Ze hoopten dat ik wakker zou worden maar ik heb mijn oogjes stijf dicht gehouden. Tussendoor kwamen er heel veel mensen even naar mijn kijken. Ze vonden allemaal dat ik een lieve baby was .....
Toen we weer thuis waren, heb ik lekker gedronken en toen ben ik weer gaan slapen.

26 september

Ook vandaag ben ik na een heerlijk ontbijt een paar uurtjes onrustig geweest. Pas rond twee uur ben ik weer lekker gaan slapen. Daardoor heb ik het bezoek van vanmiddag gemist. Naast tante Anita kwamen mijn 'broer' Dennis en 'zus' Simone (met Roy) papa en mama helpen met het opeten van het lekkere slagroomtaartje met muisjes. Ze vonden het erg lekker! Ze hadden ook een leuke knuffel voor mij meegebracht. Hij lijkt een beetje op Dino. Zal wel een ver familielid zijn. 's Avonds zijn oma Hanny en opa Jan nog even op bezoek geweest. Ook zijn wilden het lekkere taartje wel eens proeven. Daarna heb ik lekker geslapen.

25 september

Toen papa vorige week bij de bakker het brood ging halen, vroegen ze of ik al geboren was. Toen ze hoorden dat ik er was, vroegen ze mijn naam zodat ze deze week een kaartje konden meegeven. Dat had papa tenminste verstaan. Toen hij vandaag het brood ging halen, bleek dat hij de eerste letter niet goed had verstaan. het bleek geen kaartje maar een taartje te zijn ....... Lekker. Helaas krijg ik er natuurlijk weer niets van.
Omdat ik vannacht zo lief geslapen had, mocht ik na mijn ochtenddutje mee naar buiten. Mama heeft me stevig ingepakt in de kinderwagen en daarna hebben we buiten in het zonnetje lekker een kwartiertje gewandeld. Ik heb er weinig van meegekregen want ik het het grootste deel van de tijd liggen slapen.
Toen ik eenmaal wakker was, heb ik weer veel herrie gemaakt. Daarmee ben ik begonnen toen de dokter op bezoek kwam om eens te kijken wie zijn nieuwe patiënt nu eigenlijk was. Hij heeft meteen gecontroleerd of ik alle onderdelen heb die een mannetjes mens moet hebben. Hij heeft gelukkig alles gevonden.

24 september

Na een rustig nachtje heb ik vanmorgen eerst goed gedronken en nog wat geslapen. Dat was allemaal om energie te verzamelen voor de middag. Toen papa om half drie naar Nijmegen vertrok voor een cursus heb ik maar eens aangezet om mama te amuseren. Ik heb de hele middag gehuild en gemekkerd. Drinken had ik niet zo'n zin in en slapen was er ook niet bij. Dat heb ik toch een flinke tijd volgehouden. Toen papa om half tien thuis kwam, was ik nog steeds bezig.
Mama heeft vandaag buiten een rondje gewandeld. Als het morgen mooi weer is, mag ik ook mee voor een rondje door het park.
Papa heeft nog met mijn nieuwe speelgoed gespeeld. Hij heeft de koekjestrommel uitgeprobeerd en constateerde dat hij stuk was. Hij heeft toen Ben laten komen om hem te gaan ruilen maar toen ze wilden kijken wat er stuk was, functioneerde het ding weer. Alleen één van de knopjes bleef af en toe een beetje hangen. Daar moet ik dus voorzichtig mee doen.....

23 september

Vannacht ben ik maar eens begonnen met mijn eerste regeldag. In plaats van om de vier a vijf uur heb ik me nu om de twee a drie uur gemeld. Later op de dag heb ik dat omgezet naar de één a twee uur. Ik drink wel iets minder per keer maar ik drink nu gewoon wat vaker.
Vandaag heeft papa me gewassen en gebadderd in de tummytub. Bij het wegen bleek dat ik genoeg te eten krijg. Ik weeg nu al 3440 gram.
Na het badderen hebben we papa op pad gestuurd voor boodschappen. Hij had er zijn handen vol aan. Ook bleek toen dat de telefoon van papa het begeven heeft. gelukkig is dat niet anderhalve week eerder gebeurd.
Toen ik even lekker lag te slapen, viel ineens het rolluik op de slaapkamer van papa en mama naar beneden. De oprolband was gebroken. De mensen van het bedrijf dat mama gebeld had kwamen heel snel maar konden ons niet helpen. Het schijnt dat de fabrikant van de rolluiken schroefjes gebruikt heeft die hij alleen zelf los kan draaien.............

22 september

Omdat papa moe was, heb ik het vannacht maar een beetje rustig aan gedaan. Zo kon hij 's morgens tenminste een beetje fris naar school. Vanmorgen was eerst oma Hanny op bezoek met gebakjes voor mama. Ik mocht alleen indirect mee eten. Verder heb ik vooral gedronken en geslapen. Ook heb ik mijn eerste persoonlijke e-mail gekregen op mijn eigen adres. Mijn 'Grote zus' Simone wilde graag weten wanneer ze me mocht komen bezoeken. Later heb ik ook nog bezoek gehad van tante Patty en ome André. In navolging van de spontane actie van papa en mama twee weken geleden, kwamen ook André en Jolanda ineens langs. Ze brachten allemaal leuke cadeautjes mee. Ik heb nu allemaal boekjes waar papa en mama me uit voor kunnen lezen.
Papa heeft nu een paar dagen vrij. Zo kan hij mooi voor mama en mij boodschappen doen en een beetje bijslapen.
Mama zorgt heel goed voor me. Ze maakt zoveel melk dat ik af en toe bijna overloop. Zelf loopt ze ook behoorlijk over als ik een paar uurtjes niets gedronken heb. Het wordt tijd dat ze eens wat gaat verzamelen voor moeilijkere tijden.

21 september

Papa was vandaag de hele dag weg dus heb ik mama maar flink bezig gehouden. Daar ben ik midden in de nacht al mee begonnen. 's Morgens kwam oma Hanny om een beetje op mama en mij te letten. Dat was wel nodig want ik voelde me vandaag niet helemaal lekker. Ik heb veel gemekkerd en 's middags heeft Daniëla me een uurtje mee naar beneden genomen zodat mama kon slapen. Daar heb ik lekker op mijn buikje in de box gelegen. Toen ik me weer wat beter voelde, heb ik lekker gedronken en daarna heb ik als een roosje geslapen. Toen papa 's avonds thuis kwam zat ik al weer lekker te drinken. Ook heb ik mama verblijd met een mooie volle luier. Daarna heb ik weer lekker een paar uurtjes geslapen.

20 september

Spelenderwijs Leren KoekjestrommelNu de eerste volle luier geproduceerd te hebben, had ik de smaak goed te pakken. Ik beheers de kunst nu en wil dit ook graag showen. Papa heeft al ontdekt dat als je te lang wacht met verschonen mijn billetjes veel moeilijker schoon te krijgen zijn dan wanneer mijn poepjes nog vers zijn. Vanmorgen is tante Anita een uurtje op bezoek geweest. Daarna heb ik een paar uurtjes gemekkerd en na een voedzame maaltijd heb ik toch lekker geslapen. Papa was te eigenwijs om te gaan rusten maar dat breekt hem nog wel een keer op. 's Middags hebben we bezoek gehad van Ben en Wilhelmien. Ik heb een hele leuke koektrommel gekregen. Hij maakt geluid en je kunt er blokjes in stoppen.
Ik heb ook weer op de weegschaal gelegen. Ik weeg nu 3275 gram en ben nu dus al zwaarder dan toen ik geboren werd.

 

19 september

Vandaag heb ik eindelijk eens lekker gepoept. Sinds dinsdag was dat nog niet gelukt. Wel had ik al heerlijke geurende scheetjes gelaten maar nu had ik eindelijk de luier echt vol. Papa en mama waren er erg blij mee. Ik ben benieuwd of ze daar over een tijdje nog steeds zo blij mee zijn.
Oma Simons heeft allemaal leuke kleertjes voor mij gekocht. Ook heeft ze dekentjes en lakentjes gehaald voor de reiswieg. 's Avonds zijn ome Wim en tante Mieke beschuit met muisjes komen eten. Vandaag stond er ook berichtje in de krant waarin papa en mama iedereen vertellen dat ik geboren ben.

Vandaag heeft mama voor het eerst mijn luier verschoond. Ook heeft ze me lekker laten badderen in de tummytub.

18 september

Vandaag was er een nieuwe kraamhulp, Daniëla. Samen met de verloskundige en mama heeft zij geprobeerd mij weer uit de borsten van mama te laten drinken. Dat was geen groot succes. Met een tepelhoedje lukte het gelukkig wel. Zo kon ik lekker veel melk drinken en daarna heb ik heerlijk geslapen. Opa en oma Schreurs zijn 'hoije' komen zeggen want ze gaan een paar weken op vakantie. Later is er nog een mevrouw op bezoek geweest die mijn oortjes gecontroleerd heeft. Ze heeft geconstateerd dat ik kan horen. Dat wil niet zeggen dat ik ook kan luisteren. Ik was minder blij met de hielprik die diezelfde mevrouw zo nodig moest doen.

17 september

Vandaag moest papa weer werken. Helemaal wakker was hij niet maar met het smeren van beschuit met muisjes en het vertellen van bevallingsverhalen is hij de dag wel doorgekomen. Ondertussen hebben opa en oma Schreurs de geboortekaartjes opgehaald bij de drukker. Mama heeft ze later in enveloppen gedaan zodat iedereen morgen weet dat ik geboren ben. Samen met mama en Mien heb ik vandaag geprobeerd te drinken en heb ik lekker geslapen. Zo had ik genoeg energie om papa en mama 's nachts goed wakker te houden. Ik had veel last van krampjes in mijn darmen. Het rommelde de hele tijd. Ik vond dat helemaal niet lekker. Papa en mama wisten helaas niet wat ze er aan moesten doen. Ook hebben we nog bezoek gehad van Saskia, Maurice en Kruumel en is tante Anita me nog even komen knuffelen.

16 september

Na mama zowat de hele nacht wakker gehouden te hebben, was ik weer rustig toen papa kwam. De kinderarts heeft me onderzocht en die vond dat ik naar huis mocht. Nadat ook het bloed van mama was goedgekeurd, mochten we om half één naar huis. In de maxicosi bij mama op schoot heeft papa ons naar buiten gereden. Onderweg kwamen we nog bekenden van papa en mama tegen.
Om één uur waren we thuis en kwam Mien (de kraamhulp) papa en mama helpen om mij goed te verzorgen. Papa heeft me in het badje gewassen maar hij was er niet zo handig in. Tante Anita en opa Herman en oma Angelien hebben hem heel hard uitgelachen. Het is ook allemaal vastgelegd op foto en video. 's Avonds kwamen ook opa Jan en oma Hanny nog op bezoek. Daarna heb ik papa en mama niet al te veel wakker gehouden tijdens de nacht.

       

15 september 2009

Vanmorgen om 04.19 uur ben ik in het VieCurie ziekenhuis in Venlo geboren. Om mama te helpen heeft de dokter een zuignap op mijn hoofdje vastgemaakt om mij naar buiten te helpen. Eenmaal buiten heb ik mijn longen eens goed uitgeprobeerd en nadat de kinderarts mij heeft onderzocht, hebben ze me gewogen. Ik woog bij de geboorte 3250 gram.
Nadat mama weer een beetje in elkaar was gezet, zijn we naar een kamertje gebracht waar ik wat kon slapen en waar papa en mama hun eerste beschuit met muisjes konden eten. Daarna werden we naar de verpleegafdeling gebracht. Daar heb ik samen met mama een dagje mogen blijven. Papa moest thuis gaan slapen. Tussendoor moest hij ook nog aangifte doen, iedereen mailen, SMSen en bellen, geboortekaartjes regelen en een dutje doen.
's Middags heb ik kennis gemaakt met mijn opa's en oma's en met mijn peettante Anita. Het lijken allemaal leuke mensen. Ze waren allemaal blij om mij te zien. Verder heb ik voor het eerst geprobeerd wat melk te drinken bij mama.